Iškilmingai atidarytas kelias į Šakius

  • Teksto dydis:

"Autokausta" baigė svarbaus valstybinės reikšmės kelio Kaunas–Zapyškis–Šakiai ruožo rekonstrukciją. Atidarymo šventėje dalyvavo garbūs svečiai, kurie naująjį kelią išbandė senoviniais automobiliais.

Neįprastas vaizdas

Šiandien oficialiai atidaryta svarbi Kauno rajono ir visos šalies transporto arterija. Skaičiuojama, kad 140-uoju keliu per parą pervažiuoja apie 4,5 tūkst. automobilių. Jo būklė jau buvo itin prasta ir kėlė rūpesčių eismo saugumui. Po beveik pusmetį trukusios rekonstrukcijos pristatytas darbų vaisius – naujas kelio Kaunas–Zapyškis–Šakiai ruožas. Atnaujinta atkarpa nuo 10,2 iki 16,7 km.

"Tai tikras piknikas tiems, kurie turės saugesnį kelią. Džiaugiuosi, kad baigtas dar vienas, tačiau tikrai ne paskutinis nacionaliniu lygiu itin reikšmingas projektas. Jo rezultatus tikiuosi teigiamai įvertins ir aplinkiniai gyventojai. Šios atkarpos rekonstrukcija – tai apytiksliai 1,5 proc. visų numatytų darbų, prisidedančių prie gerėjančios Lietuvos kelių būklės", – sveikinimo žodį tarė susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Simbolinę kelio atkarpos atidarymo juostelę kartu su susisiekimo ministru perkirpo UAB "Autokausta" vadovas Juozas Kriaučiūnas, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos direktorius Egidijus Skrodenis, ministro pirmininko patarėja aplinkos apsaugai Jūratė Juozaitienė.

Šventės svečiai galėjo įvertinti pokyčius naujajame kelio ruože. Jie rekonstruotą kelio atkarpą išbandė riedėdami senoviniais automobiliais ir skambant orkestro muzikai.

Pirmas kelias

Greitai 20-metį minėsiančiai bendrovei "Autokausta" kelio į Šakius atidarymas – šventė. E.Skrodenis pažymėjo, kad pirmą kartą Lietuvos kelių direkcijos skelbtą konkursą laimėjo "Autokausta", todėl tai pirmasis kelias, kurį bendrovė tvarkė būtent direkcijos užsakymu.

"Jie atėjo kaip naujokai, per keturis mėnesius kelią pastatė ir tai atliko tikrai kokybiškai. Taip įrodė, kad jie verti toliau tęsti darbus", – sakė E. Skrodenis.

Rangovai įvertino ir bendradarbiavimo su įvairiomis institucijomis svarbą. Darbus atlikusios įmonės direktorius pažymėjo, kad darbai gerai klostėsi, nes visi turėjo konkrečius tikslus ir nevengė bendrai aptarti reikšmingo projekto.

"Noriu padėkoti ir gyventojams, nes jie yra šios vietos šeimininkai, todėl viską darėme, kad jiems būtų patogu, su jais nemažai diskutavome", – pažymėjo bendrovės "Autokausta" vadovas J.Kriaučiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kelių vilkas

kelių vilkas portretas
Patiko, kad kelią ne nutiesė, o pastatė... Stovės...

keliauju

keliauju portretas
ne nauja kelia atidare,o sena aptvarke,o kiek fanfaru???

jojo

jojo portretas
O kodel paliko 100 metru nesuremontuoto kelio. Ar pinigu neuzteko, ar asfalto pritruko.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių