Iškiliems kauniečiams bei užsienio šalių atstovams – Kauno savivaldybės apdovanojimai

Kauno miesto savivaldybės tarybos nario Benjamino Želvio vadovaujama Apdovanojimų komisija, atsižvelgdama į miesto bendruomenės siūlymus, pirmadienį nusprendė už ypatingus nuopelnus Kaunui ir Lietuvai, ypač uolų, sąžiningą darbą bei visuomeninę veiklą 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu apdovanoti keletą kauniečių bei užsienio valstybių diplomatų.

Apdovanoti numatyta viešosios įstaigos Sugiharos fondo „Diplomatai už gyvybę“ valdybos narę Birutę Garbaravičienę, taip pat - Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos viršininką vyriausiąjį komisarą Remigijų Stuką ir ilgametę Kauno miesto dainų švenčių chorvedę Benediktą Dailydienę bei Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininką vyriausiąjį komisarą Darių Žukauską.

Pažymint Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmetį, 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklai bus įteikti ir trims užsienio šalių pasiuntiniams. Taip numatyta pagerbti Nyderlandų Karalystės, Japonijos ir Izraelio nepaprastuosius ir įgaliotuosius ambasadorius Gijsbertą Hendriką Christiaaną van der Lingeną, Toyoei Shigeedą bei Amirą Maimoną.

Garbingi Kauno miesto savivaldybės apdovanojimai visiems šiems asmenims liepos 6-ąją bus įteikti Santakoje, prie Kauno pilies, švenčiant Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną. Tai įvyks tuoj po to, kai tūkstantinė kauniečių minia čia sugiedos Tautišką giesmę.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo jo

Jo jo portretas
Nesuprantu už ką apdovanojimai policijos vadovams. Už gausybę avarijų bei žūčių Kaune? Už mieste siuatėjančius nebaudžiamus chuliganus? Už mieste lakstančius kelių gaidelius?

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kauno viešoji tvarka ir aplamai saugumas mieste vykdomas profesionaliai jau daug dešimtmečių, todėl atžymėti jie bus pelnytai. Sėkmės vyriausiems komisarams ir jų pavaldiniams .

datos

datos portretas
trims iš jų ordinus teiks liepos 5...,su užsieniu susijusiems - 6-ą. Taip sugalvota vakar. O gal šiandien vėl tvarką pakeis, kas žino?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių