Įsimintinas savaitgalis – bėgikų būryje

  • Teksto dydis:

Jau šį sekmadienį tūkstančiai bėgikų okupuos Kauno senamiestį. Tarptautiniame Kauno maratone ketvirtus metus iš eilės laukiami ne tik prisiekę bėgimo entuziastai, tačiau ir niekada rimčiau nebėgioję, bet linksmai ir netradiciškai savaitgalį praleisti nusiteikę kauniečiai.

Trasos kiekvienam

Organizatorių teigimu, Kauno maratonas visada buvo ir yra bėgikų ir viso miesto šventė. Vieni čia susirenka pasiekti asmeninio rekordo, kiti – išbandyti save trasoje pirmą kartą. Treti tiesiog nori linksmai ir įsimintinai praleisti savaitgalį, padaryti kažką, ko dar nėra darę. Ketvirti tiesiog ateina pažiūrėti į aktyvius kauniečius, paraginti bėgti greičiau ir nepasiduoti.

"Visiems pagal galimybes ir norus leidžiame rinktis iš penkių distancijų, bei pasiūlome įvairių papildomų pramogų", – pasakojo renginį organizuojančio Kauno maratono klubo vadovas Algirdas Pukis.

Šiemet dalyviai kviečiami rinktis iš "Prismos" 1,5 km bėgimo; Akademinės kredito unijos 5 km; "Švyturio balto nealkoholinio" 10 km; Kauno "Akropolio" pusės ar viso maratono distancijų. Renginio metu taip pat vyks ir Lietuvos maratono čempionatas.

"10 km ar ilgesnėms distancijoms tikrai patariame iš anksto atidžiai pasiruošti, bet 5 km aktyviam, nebūtinai bėgiojusiam žmogui nėra neįveikiama kliūtis. Visiškai nesportavusiems, puikiu pirmuoju laipteliu, norint išbandyti, ką reiškia bėgti masiniame bėgime su būriu kitų dalyvių, taps šiemet įrengta 1,5 km distancija. Tokia atkarpa puikiai tinka ir apšilti ar atvėsti po ilgo bėgimo", – su šypsena kalbėjo organizatorius.

Pramoga šeimai

Jis pridūrė, kad visų šių distancijų dalyvių laikai bus užfiksuoti, o bėgikams atiteks renginio medaliai, bus įteiktas vertingas dalyvio paketas finišavus.

Pasak organizatorių, trumpiausioje 1,5 km distancijoje dalyvauti gali tiek profesionalūs bėgikai, tiek pavieniai vaikai, senjorai ar kiti norintieji. Taip pat kviečiamos dalyvauti šeimos, tėvai su vaikais ar kitais giminaičiais. Specialų prizą vienai iš dalyvaujančių šeimų įsteigė ir dienraščio "Kauno diena" redakcija.

Olimpietė Rasa Drazdauskaitė pastebi, kad vieno medalio ir starto gali pakakti, kad gimtų ilgalaikė meilė sportui. Pasak maratonininkės, ji pirmąjį medalį gavo dar mokydamasi ketvirtoje klasėje. Tai jai suteikė daug motyvacijos sportuoti daugiau ir sunkiau bei tapo puikiu atpildu už triūsą, kuriuo negėda ir pasigirti.

"Pažiūrėkite, vaikai iškovotu medaliu didžiuojasi labiau nei turimais žaislais. Juos nuolat rodo pas tėvus atvykusiems svečiams. Nors, pripažinkime, ir mums smagu savo laimėjimais ir medaliais pasidalyti socialiniuose tinkluose ar juos pasikabinti ant sienos visiems matomoje vietoje. Kartą sudalyvavus, įspūdžių užtenka ilgam", – tikino olimpiadai besiruošianti Kauno maratono klubo bėgikė.


Šiame straipsnyje: bėgimasKauno maratonassportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių