Įsibėgėjo K. Aglinsko gatvės rekonstrukcija Garliavoje

  • Teksto dydis:

Kovo mėnesį atšilus orams itin suintensyvėjo K.Aglinsko gatvės Garliavoje rekonstrukcijos darbai. Planuojama, kad jie bus baigti šių metų rugsėjį, tai yra aštuoniais mėnesiais anksčiau, nei numatyta finansavimo sutartyje.

Vasario mėnesį pasirašytoje Kauno rajono savivaldybės administracijos ir Transporto investicijų direkcijos projekto "Garliavos miesto K.Aglinsko gatvės rekonstrukcija" finansavimo sutartyje jo įgyvendinimo pabaiga numatyta 2018 m. gegužės mėnesį. "Įvertinę technines projekto įgyvendinimo ir ES fondų finansavimo galimybes, darbus planuojame baigti daug anksčiau", – sakė Kauno rajono savivaldybės administracijos Kelių ir transporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Tautvydas Tamošiūnas.

Siekiant, kad gatvė būtų rekonstruota kuo greičiau, darbai savivaldybės biudžeto lėšomis prasidėjo anksčiau, nei pasirašyta pati sutartis – praėjusių metų spalį, dar tik rengiantis teikti paraišką ES fondų paramai gauti.

Iki praėjusių metų pabaigos K.Aglinsko gatvėje jau buvo atlikti pagrindiniai lietaus nuotekų tinklų įrengimo darbai, taip pat buvo pradėti įrengti gatvės pagrindai.

Rekonstrukcijos darbų metu vietos gyventojai bei įmonės patiria laikinų nepatogumų. Kauno rajono savivaldybės administracija prašo gyventojų ir verslininkų būti kantriems bei supratingiems.

Gerinant gyvenamąją aplinką Garliavoje vykdoma ir daugiau projektų. Jau baigtas tvarkyti miesto tvenkinys, netrukus prasidės parko įrengimo darbai. Juos numatoma baigti 2018 m. liepą.

Baigiamas rengti Garliavos miesto viešųjų erdvių sutvarkymo ir pritaikymo bendruomenei bei verslui techninis projektas. Tikimasi, kad rugsėjo mėnesį bus galima pradėti darbus.

Iki 2018 m. pabaigos Garliavoje numatyta sutvarkyti ir pritaikyti bendruomenės poreikiams Jonučių progimnazijos ir Adomo Mitkaus mokyklos aktyvaus poilsio ir laisvalaikio aikštynus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių