Išdraskė naujai paklotą asfaltą

Aleksoto gyventojai naujai paklota asfalto danga ilgai nesidžiaugė. Tik suremontavus Julijanavos gatvę, kaimynai nusprendė įsivesti dujas. Dalį asfalto teko ardyti.

"Per visą nepriklausomybės laikotarpį Julijanavos gatvė buvo asfaltuota tik antrą kartą. Tik išasfaltavo ir po kokios savaitės, naujai pastatytam namui dujas vedė. Tai vėl viską iškasė, išrausė. Dabar dar yra ta duobė. Žinau, kad sutaisys, bet vis tiek nebebus vientisa danga", – piktinosi vietos gyventojas Arvydas Zakarauskas.

Vyras pasakojo, kad dėl sugadinto asfalto piktas ne jis vienas, bet ir kaimynai. Jo teigimu, kai klojamas naujas asfaltas, įvairios institucijos turėtų būti informuotos ir savo planinius darbus atlikti iki kelininkų vizito. "Nesusiderina eilinį kartą", – nusivylimo neslėpė gyventojas.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio,  draudžiama naujai sutvarkytą kelią kasinėti miesto komunikacijų tvarkytojams, tačiau esą negalima uždrausti gyventojams įsivesti patogumus.

"Prieš pradėdami bet kurios gatvės asfaltavimo darbus perspėjame visas už požemines komunikacijas atsakingas tarnybas apie mūsų planus. Šis atvejis išskirtinis, kadangi atsirado žmogus, kuris panoro į savo namą įsivesti dujas. Uždrausti įsivesti dujas negalime. Galime pasirūpinti, kad danga būtų atkurta laiku ir kokybiškai. Šiuo konkrečiu atveju, papildomai susisiekus su darbus vykdančia įmone, pareikalauta, kad būtų ardoma kuo mažesnė važiuojamosios gatvės dalis", – teigė specialistas.

Jis pridūrė, kad derinant projektus ir išduodant leidimus vykdyti kasinėjimo darbus, siekiama, kad būtų išardyta kuo mažesnė važiuojamosios dalies atkarpa ir darbai būtų atlikti betranšėjiniu būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vanda

vanda portretas
Labai pikta ,kai valdžia visiškai nesirūpina žmonių sveikata. Argi argi galima šaltyje sėdėti ant metalinių suolų,kurie sumontuoti autobusų stotelėse.

x

x portretas
o tai kaip žmogui dujas įsivesti, oru?

Vyciokas

Vyciokas portretas
Kaunas tvar kakojasi.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių