Ir vėl nepavyko apklausti N.Venckienės, ji apskundė prokurorę

Panevėžio prokurorams vėl nepavyko apklausti buvusios teisėjos Neringos Venckienės. Prokurorai apklausti N.Venckienę ir pateikti jai įtarimus bando jau nuo liepos mėnesio, tačiau teisėsaugininkų įtariamajai pavyksta išvengti dėl sveikatos problemų.

Bėdų Panevėžio prokurorai turi ir su N.Venckienės tetos Audronės Skučienės apklausomis. Šią savaitę jai skirta daugiau kaip pustrečio tūkstančio litų bauda už neatvykimą į apklausą be pateisinamos priežasties.

Kas gresia buvusiai teisėjai už neatvykimą į apklausą, prokurorai neatsako ir atsitveria tylos siena.

„Neatvyko, pateikė pažymą, ir ačiū už klausimus“, – nekalbi buvo Panevėžio apygardos prokuratūros atstovė spaudai Vida Bielskytė.

Paklausta, kodėl prokuratūra nusprendė nekomentuoti, ji atsakė: „Labai daug dėmesio šitam tyrimui, bereikalingo dėmesio“.

Gal ir sutapimas, tačiau vakar N.Venckienė ir A.Skučienė kreipėsi į generalinį prokurorą Darių Valį, prašydamos įvertinti Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės Aurelijos Gališanskytės veiksmus.

„Ikiteisminį tyrimą atliekanti Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Aurelija Gališanskytė sergant ir esant išduotoms medicininėms pažymoms dėl negalėjimo atvykti į ikiteisminio tyrimo įstaigą, prokuratūrą, siuntė apylinkės prokurorą į Ukmergės ligoninę, policijos darbuotojus – į mūsų namus, pati lindo į privačius mano, Audronės Skučienės, namus, esant tebegaliojančiai iki 2012-09-07 gydytojų išduotai pažymai dėl negalėjimo atvykti į prokuratūrą nepagrįstai liepė mane, Audronę Skučienę, atvesdinti ir nubaudė bauda“, – prokurorui adresuotame pareiškime teigia N.Venckienė.

Šiuose veiksmuose N.Venckienė ir A.Skučienė įžvelgė piknaudžiavimą tarnyba ir valstybės lėšų švaistymą.

Jos paragino Generalinę prokuratūrą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl A.Gališanskytės galimai padarytos nusikalstamos veikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

haha

haha portretas
mirtinas ligonis,ir neapklaus,gudri boba,jei nieko nepadare kodel taip bijo tos apklausos?iki saplio menesio issisukines,pateks i seima ir gaus nelieciamybe,ir tada pabciuokit jai i sikna:D

lina

lina portretas
nu nu paziuresim kiek lietuviai dar sveiko proto turi .....neduok dieve ligones i seima isrinktu

www

www portretas
neduok dieve tokiu seimo nariu tai lietuvelei amen jai dabar jai ne motais teismai nutartys tai seime is vis darys ka nori juk bus nelieciama
VISI KOMENTARAI 85

Galerijos

Daugiau straipsnių