Intriga: ar kas nors nurungs A. Kupčinską?

Konservatoriai atidėjo Kauno skyrių sueigos naujo lyderio paieškas. Šiandien turėję vykti rinkimai nukelti į rudenį.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos lyderis Kaune Andrius Kupčinskas patvirtino dalyvausiąs rinkimuose ir bandysiąs kolegas dar dvejus metus vesti į priekį. Tiek trunka skyrių sueigų pirmininkų kadencija.

Pavasarį A.Kupčinskui pralaimėjus rinkimus į Kauno mero postą, pasigirdo kalbų, kad jis nebesieksiąs toliau vadovauti sueigai. Kauno konservatoriams jis vadovauja jau dešimtmetį.

"Nėra taip, kad trūks plyš turiu eiti ir laimėti. Labai nesiveržiu, bet būtų neprošal. Partijos laukia nauji iššūkiai", – birželio pradžioje kalbėjo politikas.

Šiandien jis patvirtino sulaukęs kolegų pritarimo, todėl ir dalyvausiąs rinkimuose.

TS-LKD Kauno skyrių sueigos pirmininko rinkimai atidėti todėl, kad, anot A.Kupčinsko, kai kurie partijos skyriai nespėjo išrinkti kandidatų.

"Vasarą nėra lengva išlaikant visas procedūras surengti visuotinius skyrių susirinkimus. Pasiūliau rinkimus atidėti rudeniui, kad visi skyriai galėtų įgyvendinti savo politinę partinę valią. Penktadienį vykusioje neeilinėje prezidiumo taryboje tam vienbalsiai pritarta", –  pasakojo A.Kupčinskas.

Jo manymu, rinkimai turėtų įvykti rugsėjį arba spalį.

Savo favoritus jau turi išsirinkę šeši skyriai iš aštuonių. Į sueigos vadovus be A.Kupčinsko pretenduoja ir daugiau į Kauno miesto tarybą išrinktų konservatorių: Edita Gudišausienė, Marijus Panceris, Jonas Koryzna. Tarp kandidatų – ir Seimo narys, buvęs žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius bei buvęs A.Kupčinsko, kaip mero, patarėjas Martynas Ubartas. 

Penki kandidatai jau suspėjo sudalyvauti keliuose debatuose, skirtuose pirmininko rinkimams.

A.Kupčinskas teigė, kad tiek kandidatų sueigos pirmininko rinkimuose yra nieko naujo. "Niekada nevyko rinkimai iš vieno kandidato", – sakė miesto tarybos narys ir pridūrė, kad praėjusiuose sueigos pirmininko rinkimuose jis laimėjo jau pirmame ture. "Dar ankstesniame balsavime – irgi panašiai", – bandė prisiminti politikas.

Rudenį konservatorių laukia dar vienas apsisprendimas. Iki lapkričio partijos skyriai visuotiniuose susirinkimuose turi išsirinkti kandidatus į apygardas Seimo rinkimams. Rinkti bus galima ne iš mažiau nei dviejų kandidatų. Balsavimas – slaptas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
idomiai jus cia rasinejat)Tai kad tie koncervatoriai nemyli Kauno .Apleido baisiai.Tai kaunieciai nutare neleisti vadovauti koncervatoriams o jei tas eksperimentas pasiteisins tai nemanau kad koncervatoriai pateks i valdzia.Jau dabar aiskeja kas buvo ne taip o klaidos akivaizdzios.Pakraipa cia ne prie ko .Dirbti reikia Kaunui o ne kazkam

praeitis jau

praeitis jau portretas
kupcinskas jau praeitis.jis buvo nusibodes kaunieciams.nusiures miestas ir8m kauno stagnacijos.netvarkomos gatves nusiures kaunas.matijosaitis nori dirbt tvarkyt kauna,kupcinskas nezadejo tvarkyt kiemu yvazu.o matijosaitis jau rado pinigu kiemams yvazoms.as braidau po balas purvyna nusibodo toks gyvenimas.ir musu kiema siemet tvarkys.vot ka reiskia tikras meras kuriam rupi kaunas

Pritariu

Pritariu portretas
Pritariu komentatoriui "Ha Ha"...Kaunas buvo ir liks konervatoriškas, mes saugo Lietuvos senąsias tautiškas vertybes-tradicijas ir lietuvos nepriklausomybę.-neparsiduos " už trupinį aukso,gardaus valgio šaukštą" tuštiems plepukams...
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių