Interpeliacijos išvakarėse A. Kupčinskas ieško rėmėjų?

Spaudos konferenciją Kauno miesto savivaldybėje šiandien surengęs miesto meras Andrius Kupčinskas pranešė apie atnaujintą valdančiosios koalicijos sutartį, tačiau pripažįsta, kad viskas paaiškės rytoj.

Spaudos konferenciją Kauno miesto savivaldybėje šiandien surengęs miesto meras Andrius Kupčinskas pranešė apie atnaujintą valdančiosios koalicijos sutartį, tačiau pripažįsta, kad viskas paaiškės rytoj.

„Atnaujinome koalicijos sutartį. Esame nusiteikę tęsti ir užbaigti darbus“, – spaudos konferencijoje sakė A.Kupčinskas. Anot jo, koalicijos sutartį nuspręsta atnaujinti oponentams grasinant interpeliacija.

Koalicijos sutartį pasirašė Kauno konservatorių lyderis A.Kupčinskas, Kauno socialdemokratams vadovaujanti Orinta Leiputė, partijos „Jaunoji Lietuva“ lyderis Stanislovas Buškevičius bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Kazimieras Nausėda.

Nei vienas atnaujintos koalicijos narys negalėjo tiksliai įvardyti, kiek iš viso tarybos narių dabar susibūrė valdančiųjų pusėje, tačiau akivaizdu, kad skaičius svyruoja ties trapia riba. „Finalinis švilpukas rytoj parodys, kiek iš tikro“, – bandė juokauti A.Kupčinskas.

Dar vakar gyręsis, kad pasirašė po interpeliacija merui, Socialdemokratų frakcijos seniūnas Valys Venslovas spaudos konferencijoje pristatė Lietuvos socialdemokratų frakcijos Kauno skyriaus pareiškimą.

„Prioritetu laikome darbų tęstinumą ir valdžios stabilumą“, – pareiškė V.Venslovas. Jis pridūrė, kad keturi miesto taryboje esantys socialdemokratai lieka su valdančiaisiais.

Jo pavaduotojas Židrūnas Garšva tikino, kad partijos skyrius įpareigojo visus 6 miesto taryboje dirbančius socialdemokratus nepalaikyti jokių interpeliacijų, tačiau akivaizdu, kad Socialdemokratų frakciją nesutarimai skaldo viduje.

Atnaujintoje sutartyje nėra iki šiol valdančiajai koalicijai priklausiusios partijos „Tvarka ir teisingumas“ parašų.

„Kol kas iš jų nesulaukėme jokio atsakymo, bet esame atviri ir kviečiame prisijungti visus, kurie nori konstruktyviai dirbti“, – išsisuko A.Kupčinskas.

Tiesa, jis neslėpė, kad įtampa su šia frakcija kilo dėl to, kad tvarkiečiai ėmėsi remti interpeliaciją merui.

Rytoj vyksiančiame tarybos posėdyje bus siūloma svarstyti nepasitikėjimo meru A.Kupčinsku klausimą, pastarasis siūlys atleisti iš pareigų tvarkiečių deleguotą vicemerą Vytautą Vasilenką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ss

ss portretas
Kol savivaldybej bus netvarka,įvairius vadovaujančius postus užims asmenys visiškai neturintys kompetencijos ( prastumti politikų )- tol bus betvarkė ir Kaune.

už Kauną

už Kauną portretas
Mes jau nebetikim teisingumu: na, atims kėdę. Vėl, ašarom apsipylęs, bus PASODINTAS ton pačion kėdėn, kad galėtų aukščiau sėdintiems "atkatus" mokėti, miestiečių uždirbtus miesto biudžetui pinigėlius švaistyti kairėn, dešinėn, bet ne ten, kur reikia

mizantropas

mizantropas portretas
nebuvo nė vieno mero, kuris nedarytų klaidų, kuriam nekištų pagalių į ratus nūnai "šventuoliai" socdemai, visokios "priėjusios onos", kažkodėl "vieningas Kaunas" ir pan. O kur buvo tie merai, kurie jau sėdėjo merų postuose, kurie buvo milijonieriai arba jų šeimos nariai labai patogiai gyveno? Kodėl nestatė, nerenovavo, bet kelius iki savo namų sugebėjo išsiasfaltuoti, su ruskių kompanijomis derėtis ir pan.? Nebandau A.Kupčinsko rodyti, kaip neklystančio, tam yra Valstybės kontrolė, o ne kokių jo oponentų ar suktų verslininkų nuomonė, tačiau jau dabar, gavus Europos pinigų, labai daug kas sutvarkyta, įskaitant ir didžiąsias gatves. Nesulakstys meras į visus užkampius, ten turi lankytis jo klerkai, štai tie ir turi atsakyti už miesto įvaizdį ir šalutinių gatvių būklę. Dėl Laisvės alėjos tai nėra nieko tragiško, čia automobiliai nevažinėja, todėl pirmaeilis uždavinys yra automobilių kelių būklė, manau, kad vyksta gudrus brovimąsis į postus. į jokius postus netinka nė vienas braunantysis.
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių