„Iniciatyvos Kaunui“ kviečia plėtoti socialines paslaugas

  • Teksto dydis:

Kitąmet kauniečiai turėtų sulaukti dar platesnio spektro socialinių paslaugų. Pagrindiniu akcentu čia taps pagalba globėjams ir įtėviams bei bendruomeninio tipo veiklos. Visa tai yra pagrindiniai 2018-ųjų programos „Iniciatyvos Kaunui“ prioritetai. Kvietimai teikti paraiškas socialinių paslaugų plėtros srityje – jau paskelbti.

„Kaune aktyviai pertvarkome vaikų globos namus, todėl ypatingai svarbu plėsti globėjų bei įtėvių gretas, teikti jiems daugiau ir kokybiškesnių paslaugų. Būtent tam ir buvo suformuotas prioritetas, kad paskatintume nevyriausybines organizacijas uoliau imtis iniciatyvų šioje srityje ir veikti išvien, bendrai siekiant miesto tikslų“, – sakė programą „Iniciatyvos Kaunui“ kuruojanti Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Pasak jos, trečiasis sektorius čia gali įgyvendinti pačius įvairiausius projektus – ne tik teikti socialines bei jas papildančias paslaugas globėjams ir įtėviams, bet ir organizuoti patrauklias globos viešinimo, populiarinimo kampanijas įvairiomis formomis. Čia ypač turėtų suklusti specialistai, dirbantys pagal Globėjų ir įtėvių mokymo ir konsultavimo programą arba socialinio darbo profesionalai, norintys papildyti jų gretas.

Kitas ne mažiau svarbus prioritetas – bendruomeninio tipo socialinių paslaugų teikimo skatinimas. Vicemerė R. Šnapštienė pabrėžė bendradarbystės svarbą: „Tikimės sulaukti naujų paslaugų teikėjų, suburiant socialinių darbuotojų, kitų specialistų ir savanorių komandas siekiant, kad nebūtų pamirštas nei vienas bendruomenės narys, kuriam galėtų būti reikalinga socialinė pagalba ar įgalinimas.“

Socialinių paslaugų teikimas turi būti orientuotas atskiroms tikslinėms grupėms pagal atitinkamas metodikas. Pavyzdžiui, dirbant su autizmo sutrikimų paliestais vaikais, numatyti reikalavimai, kad veiklos atitiktų specialiai tam patvirtintas programas.

Be to, šiemet itin skatinama NVO partnerystė siekiant užtikrinti kompleksinių socialinių paslaugų teikimą. Pareiškėjai turėtų labiau orientuotis į inovacijas socialinių paslaugų teikimo srityje, naujų metodų taikymą bei naujų tikslinių grupių įtraukimą. Projektų paraiškų socialinių paslaugų plėtros srityje laukiama iki sausio 3 d. 16 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių