Įkūrę „Girstutį“ valdysiančią įstaigą, politikai šoko į vandenį

Kaune pradės veikti moderniausias Lietuvoje „Girstučio“ baseinas: penktadienį per neeilinį Kauno miesto tarybos posėdį pritarta sprendimui įsteigti baseiną valdysiančią įstaigą – Kauno plaukimo centrą. Įstaiga buvo reikalinga tam, kad baseinas galėtų vykdyti veiklą. Tikimasi, kad šią vasarą baseine pavyks surengti Lietuvos plaukimo čempionatą.

Laikinai vadovaus M. Špokas

Šios įstaigos direktoriumi patvirtintas Lietuvos plaukimo federacijos vykdomojo komiteto generalinis sekretorius Mindaugas Špokas – jis įstaigai vadovaus, kol vyks konkursas direktoriaus pareigoms užimti.

„Tikslas – kad šis objektas neneštų didelių nuostolių, o atneštų naudą miestui“, – sakė M.Špokas.

Jo teigimu, baseine dirbtų per trisdešimt darbuotojų, o metams jo išlaikymas kainuotų beveik milijoną litų. Tačiau tikimasi, kad išlaidas pavyks sumažinti gaunamu už baseino nuomą pelnu.

„Šiam baseinui dar labai daug ko trūksta – treniruoklių, gimnastikos salės, sunkumų kilnojamo salės, nėra švieslentės“, – vardijo M. Špokas.

Praėjusiame tarybos posėdyje tarpusavyje nesusitarę politikai iš darbotvarkės išbraukė klausimą dėl šios biudžetinės įstaigos įsteigimo. Po tokio sprendimo M. Špokas buvo pareiškęs, kad birželio pabaigoje vyksiantis plaukimo čempionatas dėl to greičiausiai bus perkeltas į Alytų.

Argumentai – neturint baseiną aptarnaujančio personalo, laiko fiksavimo sistemos, čempionato Kaune nebus įmanoma surengti.

Vėl sulaukė kritikos

Noras neprarasti čempionato šiandien miesto politikus paskatino sušaukti neeilinį tarybos posėdį – centro steigimas buvo vienintelis darbotvarkės klausimas.

„Posėdį čia surengėme, kad parodytume, kaip baseinas sutvarkytas. Manau, mūsų bendras nusiteikimas turėtų būti kuo greičiau atidaryti baseiną“, – sakė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Opozicijoje dirbantys miesto tarybos nariai kaip ir anksčiau tokiam valdančiųjų žingsniui negailėjo kritikos. Daugelis abejojo, ar verta steigti iš savivaldybės kišenės išlaikomą biudžetinę įstaigą. Jie siūlė steigti iš projektų sau duoną užsidirbančią viešąją įstaigą.

„Greitai mes vykdysime ir teiksime tokias paslaugas kaip vestuvių organizavimas – baseiną administruoti turi verslininkai “, – sakė „Dirbam Kaunui“ frakcijos seniūnas Gintautas Labanauskas.

Mero teigimu, kitos galimybės kaip tik steigti biudžetinę įstaigą, nebuvo: viešoji įstaiga, kaip buvo siūloma, valdyti baseino negalėtų dėl projektą finansavusių ES struktūrinių fondų reikalavimų.

Toliau ieškos operatoriaus

Administracijos direktorius Dainius Ratkelis patvirtino, kad naujai įsteigta biudžetinė įstaiga valdys tik sportinę komplekso dalį. Jo teigimu, Lietuvos verslo paramos agentūra leido laikinai, kol bus surastas operatorius, biudžetinei įstaigai prižiūrėti ir pramoginę rūmų dalį.

Jis užtikrino, kad investuotų 5 mln. litų ES lėšų miestas nepraras, nes operatoriui rasti skirtas dar trejų metų laikotarpis.

Valdyti pramoginę baseino dalį buvo siūloma koncesininkui. Tačiau vienintelis potencialus koncesininkas – Birštono mineraliniai vandenys – atsirado tik paskelbus konkursą trečiąjį kartą. Sutarties su šia įstaiga nuspręsta nesudaryti – mero teigimu, jie kėlė itin aukštus reikalavimus, esą šis objektas nepelningas.

Savivaldybės duomenimis, 50 m ilgio „Girstučio“ baseinas su 8 plaukimo takeliais atitinka visus tarptautinius reikalavimus. Greta sportinio baseino, pramoginėje zonoje, įrengtas 25 m ilgio apšilimo baseinas, sūkurinės vonios, pirtys, baras.

„Girstučio“ kultūros ir sporto rūmų rekonstrukcija kainavo 21 mln. litų. Ją atliko bendrovės „Sienojus“ ir „Kamesta“.

Išbandė vandens malonumus

Po balsavimo prasidėjo linksmoji posėdžio dalis – politikai išbandė vandens pramogas. Pirmasis į vandenį įlipo Stasys Buškevičius, o vėliau į baseiną įšoko ir jo tėvas vicemeras Stanislovas Buškevičius. Jo pavyzdžiu pasekė meras A. Kupčinskas, baseino statybas prižiūrėjęs Statybų skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius bei miesto tarybos narys Gediminas Budnikas.

Baseiną apžiūrinėjusios „Tvarkos ir teisingumo“ narės Aušra Ručienė ir Loreta Kekienė maudytis atsisakė.

„Mums užteks ir pažiūrėti“, – sakė jos.

„Vanduo liuks, šiltas“, – noriai fotografams pozuodamas sakė vicemeras S.Buškevičius.


Šiame straipsnyje: GirstutisKauno valdžiabaseinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
''baseino vandenį išbandė visi , labiausiai korumpuoti Kauno m. savivaldybės valdininkai ir visi - du [ tėvas ir sūnus ] ''Jaunoji Lietuva '' partijos nariai ?

k

k portretas
nu Buškevičius atrodo pid...., sūnus tai boba su kiau....

blin

blin portretas
tai jau dabar vel savu pridarbins
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių