Į valdišką darbą – prabangiu automobiliu

Naujasis Kauno meras Visvaldas Matijošaitis į tarnybinį savivaldybės automobilį "Škoda Superb" persėsti neskuba – į darbą važinėja savo "Porsche".

Naujasis Kauno meras Visvaldas Matijošaitis į tarnybinį savivaldybės automobilį "Škoda Superb" persėsti neskuba – į darbą važinėja savo "Porsche".

Rekomenduotų atnaujinti ūkį

"Iki automobilių klausimo dar nepriėjome. Tai tikrai ne patys svarbiausi dalykai. Nematau dėl to jokių problemų, važinėju savo "Porsche", – pasakojo V.Matijošaitis.
Jis užsiminė, kad savivaldybės automobilių ūkį reikėtų atnaujinti. "Kai kurie skyriai turi tokius senus automobilius, kad jų remontas ir priežiūra atsieina brangiau, nei nupirkti naujus darbinius automobilius", – palygino naujasis meras. Kiek ir kokių automobilių reikėtų savivaldybei, jis neįvardijo, tačiau atkreipė dėmesį, kad verslo įmonės automobilių nenuomoja – juos perka sumokant iš karto arba išperkamosios nuomos būdu.

"Šie klausimai bus administracijos direktoriaus kompetencijos reikalas", – pridūrė V.Matijošaitis.

Savivaldybės atstovai teigia, kad mero sprendimas vairuoti savo automobilį per mėnesį leis sutaupyti beveik 900 eurų – tiek per mėnesį sumokama vienam vairuotojui su mokesčiais. Tikinama, kad dėl to niekas darbo neprarado – šią savaitę vienas vairuotojas išėjo į pensiją.

Turi automobilį tik savaitgaliui

Prieš V.Matijošaičiui pradedant eiti mero pareigas, jo sūnus Dainius Matijošaitis socialiniame tinkle paskelbė, kad 58-ąjį gimtadienį švenčiantis jo tėvas įsigijo naują "Rolls-Royce Wraith". Automobilio komplektacija rūpinosi mero sūnus D.Matijošaitis, o pirkinio teko laukti pusmetį.

"Rolls Royce Wraith" kainavo apie 245 tūkst. eurų. Automobilis registruotas V.Matijošaičio bendrovės vardu. "Šiaip važinėju "Porsche", o anas – savaitgaliams. Dalijamės su vaikais", – šyptelėjo meras.

Automobilius nuomojosi

Praėjusią kadenciją meras Andrius Kupčinskas ir trys jo pavaduotojai buvo vežiojami "Škoda Superb" automobiliais. Savivaldybė šias naujas transporto priemones nusprendė nuomotis 2010-ųjų pradžioje. Iki tol meras ir vicemerai važinėjo keturiais "Volkswagen Passat" automobiliais.

Trys senieji pasatai buvo grąžinti nuomotojui, o vieną savivaldybė išpirko už likutinę vertę, tačiau kainos tuomet neatskleidė. Vieno "Volkswagen Passat" mėnesio nuomos kaina buvo 2,2 tūkst. litų, o savivaldybės transportu besirūpinantys darbuotojai skundėsi, kad automobiliai gana dažnai gedo.

Kiekvienos naujos škodos nuoma mokesčių mokėtojams atsiėjo 2 065 litus kas mėnesį. Nuomos sutartis buvo pasirašyta 48 mėnesiams, tačiau buvęs meras ir jo pavaduotojai šiais automobiliais naudojosi iki kadencijos pabaigos.


Merų automobiliai:

Iki 1995-ųjų Kauno merai važinėjo "Volga" ("GAZ 2410").

1995 m. savivaldybė miesto vadovui važinėti įsigijo baltos spalvos "BMW 520".

Miesto biudžetui brangiai atsiėjo buvusiam merui Arvydui Garbaravičiui skirtas automobilis. 2004 m. gruodį miesto vadovas persėdo į naują prabangų "Lexus LS 430". Nuomos sutartis pasirašyta ketveriems metams. Per mėnesį už šį limuziną reikėjo mokėti apie 6 tūkst. litų nuomos mokestį.

2007 m. balandį Kauno meru tapęs Andrius Kupčinskas atsisakė važinėti "Lexus LS 430". Netrukus miesto vadovas persėdo į "Volkswagen Passat".

Nuo 2010 m. iki kadencijos pabaigos 2015 m. balandį A.Kupčinskas buvo vežiojamas "Škoda Superb".



NAUJAUSI KOMENTARAI

koks

koks portretas
koks skirtumas kuo vaziuoja, bile tik vaziuoja.

aiva

aiva portretas
Koki turi -tokiu vaziuoja

ko

ko portretas
čia pavydėti, žmogus užsidirbo ir turi, mums dar geriau, jeigu važinės sava; kurui nereiks ir ges tikrai rečiau, nei buvusiųjų. O tai juokinga, kai apynaujės ar naujos mašinos vis "genda ir genda". Mere, važiuokit kuo norit, kad tik miestui pigiau atsieitų ir gero kelio.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių