Į mišką kauniečius vilioja žibuoklės

Atšilus orams žibuoklės vis drąsiau kelia galvas. Nuo jų mėlynuojantys pakaunės šlaitai traukia ir vaikų, ir suaugusiųjų žvilgsnius.

Atšilus orams žibuoklės vis drąsiau kelia galvas. Nuo jų mėlynuojantys pakaunės šlaitai traukia ir vaikų, ir suaugusiųjų žvilgsnius.

“Važiavome pro šalį ir nesusilaikiau nesustojusi”, – pasakojo su vaikais netoli Vaišvydavos žibuokliavusi moteris. Kelias gėleles rankoje laikęs jos mažametis sūnus užsiėmė vyriškais reikalais – žaidė su lėktuvėliu. Tuo metu vyresnė dukra jau buvo spėjusi sudėlioti pavasarinę puokštelę.

Ką veiks su priskintais žiedais? Abu jaunieji žibuokliautojai sutartinai sakė juos padovanosiantys močiutei.

Aplinkos apsaugos ministerijos Kauno regiono aplinkos apsaugos departamentas primena, kad žibuokles skinti galima, tačiau siūlo tai daryti saikingai – jos labai greitai nuvysta, tad pamerktos džiugins dieną ar dvi.

Gamtininkas Selemonas Paltanavičius įspėja gėlių nerinkti valstybės saugomose teritorijose, nes jos kaip tik ir buvo įsteigtos biologinei įvairovei išsaugoti.

Norint žibuokles ir kitus leidžiamus skinti augalus pardavinėti, būtinas leidimas. Visi fiziniai ir juridiniai asmenys, prekiaujantys laukiniais augalais, prekybos vietoje turi turėti Kauno miesto savivaldybės išduotą leidimą.

Už prekybą laukiniais augalais (ar jų dalimis) pažeidžiant nustatytą tvarką skiriama administracinė bauda nuo 25 iki 100 litų, o pareigūnams – nuo 250 iki 500 litų.


Šiame straipsnyje: žibuoklėsmiškaspavasaris

NAUJAUSI KOMENTARAI

attention

attention portretas
mokesite baudas zibuokliu skynejai

antram

antram portretas
nakti dar labiau nereikia, karšta, o ir miegam po kaldrom. Jau savaitė kai namuose sklendės užsuktos ant radijatorių, nei kart netsukau. nuo gyvatuko ir vamzdžių 25 mažiausiai namuose, kai saulė 28 , o saulė kepina . Mokam tik kosminius pinigus už užsuktus radijatorius. O žmonės susitvarkys kai bus renovacija. Gal KE dirbat kad taip "sušalęs", vaikai kieme po šortukais?

kite

kite portretas
neverta ju skinti juk jos pora dienu neissilaiko,niekad neskinam
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių