Į Seimą susiruošusi A.Ručienė reklamuojama nepaisant taisyklių

Trečiadienį Kaune užfiksuotas neleistinos politinės reklamos atvejis. Savanorių prospekte ir Tvirtovės alėjoje pastebėję ant stulpų iškabintą politinę reklamą su Aušros Ručienės atvaizdu, Viešosios tvarkos tarnybos darbuotojai kreipėsi į partijos „Tvarka ir teisingumas" Kauno skyriaus rinkiminį štabą.

„Kadangi už Miesto tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimą baudžiamas ne kandidatuojantis asmuo, o tas, kuris priklijuoja reklamą, mes aiškinomės, kas už tai atsakingas", – sakė Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos tarnybos vedėjas Rimas Sidera.

Administracinio teisės pažeidimo protokolas buvo surašytas rinkiminio štabo atstovui Rimvydui Velykiui. Pažeidėjas taip pat buvo įpareigotas pašalinti neleistinoje vietoje iškabintą reklamą, pranešė savivaldybė.

„Troleibusų ir apšvietimo stulpai nėra vieta, skirta reklamai. Iki pat rinkimų į tokius atvejus kreipsime didžiulį dėmesį", – patikino R. Sidera.

Miesto tvarkymo ir švaros taisyklės draudžia įrengti reklamines iškabas, plakatus, reklaminius skydus bei kitus laikinus statinius be leidimų, įrenginių projektų, suderintų savivaldybės nustatyta tvarka. Taip pat draudžiama tvirtinti skelbimus ar kitokias nuorodas ant medžių, stulpų, pastatų ir statinių bei kitose šiam tikslui nenumatytose vietose. Asmuo, atsakingas už skelbime nurodytą veiklą, privalo užtikrinti, kad skelbimai nebūtų platinami šiam tikslui nenumatytose vietose.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pimpe

pimpe portretas
Papu nerodo-nebalsuosiu uz ja

klausimelis

klausimelis portretas
Kiek galima terst miesta?Ar si ponia pries rinkimus nusigramdys tuos skelbimelius nuo sviestuvu?

ramaske

ramaske portretas
man ji nipatinka...
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių