Į Raudondvario kapines – naujais laiptais

Vėlinių dieną raudondvariškiai ir miestelio svečiai, atvykę aplankyti artimųjų kapus, džiaugėsi galimybe saugiau ir patogiau patekti į naująsias kapines. Per palyginti trumpą laikotarpį čia įrengti mediniai laiptai su turėklais, netrukus bus pastatyti suoleliai, ant kurių galės prisėsti pavargusieji. Tiesa, įveikti 400 laiptelių gerokai lengviau nei ropštis slidžiu po lietaus takeliu į gana statų kalną.

Raudondvario kaimo bendruomenės centras, atsižvelgdamas į miestelio gyventojų pageidavimą, šių metų pavasarį pateikė Žemės ūkio ministerijai paraišką ir paprašė skirti paramą pėsčiųjų tako su laiptais į naująsias Raudondvario kapines įrengimui. Projekto įgyvendinimui skirta maksimali – 25 tūkstančių litų – suma.

Raudondvario kaimo bendruomenės centro pirmininkė Laura Janušauskienė džiaugėsi, kad įgyvendinant projektą sulaukė geranoriškos paramos: techninę-projektinę dalį finansavo Kauno rajono savivaldybė, o Kauno miškų urėdija leido laiptus įrengti jai priklausančioje teritorijoje.

Kol kas baigtas tik pirmasis šio projekto etapas. Vėliau numatyta skalda padengti laiptų aikštelę, šį darbą atlikti ketina pati bendruomenė.

Raudondvariškis, Nepriklausomybės akto signataras Leonas Milčius juokavo, kad jau tapo visuomeniniu laiptų prižiūrėtoju: nušluoja lapus, surenka jaunimėlio paliktus tuščius butelius.


Šiame straipsnyje: RaudondvarisKapinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vida

Vida portretas
Sveikinu gražaus darbo autorių ,nors dar neteko lipti,bet tikiu kad bus žymiai patogiau,nei anksčiau,ačiū .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių