Į pramogų aikšteles Ąžuolyne tenka klampoti per purvyną

Atšilus orams norisi kiekvieną laisvą minutę leisti gamtoje. Nemažai kauniečių tam pasirenka Ąžuolyną ir jame esančią vaikų žaidimo aikštelę bei treniruoklių zoną. Tačiau vos prie jų priartėjus dingsta noras sportuoti patiems ar leisti dūkti vaikams, kadangi norint patekti prie treniruoklių ar čiuožyklos tektų įveikti ekstremalių išbandymų trasą per purvyną ir balas.

Kauniečiams akis bado ir tai, kad Ąžuolynas iki šiol neišvalytas. „Pilna lapų, aplinka visiškai netvarkinga. Įrengė sporto, žaidimo aikšteles, bet jomis negalima naudotis, nes ten – vien molis. Drenažas nepadarytas, ten viskas užlieta, reikia vaikščioti per balas. Kam reikėjo išleisti pinigus toms aikštelėms, jeigu į jas galima tik iš tolo žiūrėti“, – piktinosi vienas tėvų, turėjęs vaikams ilgai aiškinti, kodėl užuot čiuožinėję jie galės tik pabėgioti parko takeliais.

Žaliakalnio seniūnas Bronius Girdauskas neslėpė, kad  treniruoklių ir vaikų žaidimo aikštelėse Ąžuolyne dabar vaikščioti nepatartina. Belieka laukti, kol gruntas išdžius? Situacija tampa panaši po kiekvieno didesnio lietaus.

Tačiau kitos išeities esą nėra. Ąžuolyno parkas yra saugoma teritorija ir keisti dangą prie minėtų įrengimų draudžiama. Pasak seniūno, bandant išvengti purvo, savavališkai negalima net akmenukų ar mulčio papilti. Net ir menkiausiems veiksmams atlikti būtina parengti didelę dokumentų krūvą ir gauti specialistų leidimą.

Bene vieninteliame Kalniečių parke po treniruokliais paklota speciali guminė danga, nutiesti takeliai iki pagrindinių takų. Draugystės parke šlapio grunto problema išspręsta tik vaikų žaidimų aikštelėje.


Šiame straipsnyje: Ąžuolynasnetvarkabalospurvas

NAUJAUSI KOMENTARAI

bendruomenės pirmininkė

bendruomenės pirmininkė portretas
Tikrai buvo galima rasti geresnes vietas. O kas liečia saugomą teritoriją, tai galiu pasakyti, kad ten net ir jokių įrengimų ir aptvarų negalima tverti nei statyti, bet jei jau norėta išmesti pinigus, tai tik ne į balą kaip dabar, o paieškoti tinkamesnės vietos. Ir iš viso, buvo tų išeičių ne viena, bet kaip visada: norėjom kaip geriau, o išėjo kaip visada.

Marija

Marija portretas
Juokas per ašaras ima skaitant aiškinimus, kad negalima normalios vaikų aikštelės dangos padaryti. Juk visi matėme žiauriai išraustą Ąžuolyną klojant kabelį, viduryje Ąžuolyno užtverta didžiulė aikštė,savavališkai pastatyta būda, tualetas, Magnuso aptvertam sklype sąvartynas padarytas, šunims dresiruoti ir teršti aptvertas Ąžuolyno sklypas, o prie Dainų slėnio savavališkai pastatytas didžiulis paminklinis bankinis akmuo be jokio leidimo...

VLADIMIR

VLADIMIR portretas
Siulau - Kauno valdžiai nuvažioti i Jonava i Chemiku gatveje pasižiureti kur ir kaip stovi mano uošves kieme vaiku aukštele ir labai gera.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių