Į Pociūnus plūdo minios aviacijos gerbėjų

Šeštadienio popietę kelyje į Pociūnų aerodromą nusidriekė lengvųjų automobilių eilės – laisvo skrydžio vilionės ir akrobatiniai skrydžiai sugundė minias smalsuolių iš Kauno, Prienų, Alytaus ir kitų miestų.

"Tradiciškai tokie renginiai pritraukia apie 10-12 tūkst. žiūrovų. Spėju, kad per visą dieną Pociūnus tiek ir aplankys ", – tik ką kojomis palietęs žemę kalbėjo Lietuvos Aeroklubo prezidentas Gintaras Kalinauskas. Tądien parašiutu įveikęs 4 km aukštį, pilotas į savo šuolių suvestinę įrašė antrąjį. 

"Ar bijojau? Filme „Bucket list“ kalbama apie dalykus, kuriuos reikia padaryti savo gyvenime. Šuolis parašiutu – vienas jų", – laisvo skrydžio euforijoje skendo G.Kalinauskas. Paklaustas apie saugumą Lietuvos aeroklubo vadovas šyptelėjo, esą važiuoti motociklu, kopti kalnais ar nardyti po vandeniu kur kas pavojingiau nei leistis žemėn iš svaiginančio aukščio. 

Jei būtume priėmę visus, lėktuvuose nebūtų likę vietos profesionalams.

„Turiu pastebėti, kad lietuviai drąsūs ir labai daug skraido. Matyt, tai mūsų kraujyje“, – žvelgdamas į „stop“ juostas užgulusius šventės „Diena su aviacija“ dalyvius, pokalbį tęsė G.Kalinauskas. Jam antrino aviacijos šventės iniciatorius ir organizatorius Kęstutis Milušauskas, nuo pat ankstaus ryto atrėmęs bent kelis šimtus žmonių, norinčių išbandyti laisvo skrydžio malonumą. Deja, tokia galimybė teko vos keliems laimingiesiems.

"Jei būtume priėmę visus, lėktuvuose nebūtų likę vietos profesionalams“, – atvykti į Pociūnų aerodromą kitomis dienomis kvietė K.Milušauskas. 

Ne tokių aštrių pojūčių mylėtojai šventės metu galėjo išbandyti mažiau adrenalino išskiriančią atrakciją – skrydį lėktuvu. Tiesa, norinčiųjų nebuvo daug mat už 10-12 minučių pramogą organizatoriai prašė 220 eurų. Todėl dauguma renginio dalyvių rinkosi pigesnius malonumus – karštus užkandžius, saldėsius ir kitus niekučius, be kurių neapsieina panašios šventės. 

Bene didžiausiu "Diena su aviacija" akcentu tapo trijų lėktuvų akrobatinis skrydis, praėjusių metų rugsėjį demonstruotas Druskininkuose. Prieš pasaulio grupinės akrobatikos čempionatą Kinijoje tąsyk lakūnai Rolandas Paksas, Robertas Noreika ir Algimantas Žentelis skrido po senuoju tiltu per Nemuną.

"Tai labai sudėtingas numeris, nes prie visų dėmenų prisideda greitis", - jis, pasak G.Kalinausko, pasirodymo metu siekia apie 300 km/h.


Šiame straipsnyje: Pociūnaiaerodromasšventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Chi chi chi

Chi chi chi portretas
Pražūtingas Kremliaus propagandos poveikis Putino subinlaižių psichikai: vienas jau pusę metų, kaip katė su pūsle, laksto po visus komentarus su APKALTA, o anonimas-RUSAS, apart šlapimo nelaikymo bėdų, dar ir čiulpiku tapo.

Šventės dalyvis

Šventės dalyvis portretas
Kokia višta rašė aukšto meninio ir informacinio lygio straipsnį, net pavardžių patingėjo pasiklausti?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių