Į paskutinę kelionę palydėtas kompozitorius K. Lušas

Kaune į amžino poilsio vietą pirmadienį palydėtas kompozitorius Kęstutis Lušas. 

K.Lušas porą metų kovojo su plaučių vėžiu, o praėjusį antradienį Kauno ligoninėje pralaimėjo lemtingą kovą. Jo palaikai savaitgalį buvo pašarvoti Kauno Gerojo Ganytojo bažnyčios šarvojimo salėje.

Pirmadienį už kompozitorių laikytos Šv. Mišios ir tartas paskutinis atsisveikinimo žodis. Į paskutinę kelionę kaunietį palydėjo jo šeimos nariai ir žinomi kultūros atstovai. Išnešant karstą iš bažnyčios, būrelis bendražygių maestro palydėjo paskutiniais plojimais. Jie teigė, kad K.Lušas vertas didžiausios pagarbos už didelį indėlį į muziką bei Kauno garsinimą.

Džiazo kompozitorius, pianistas, prodiuseris K.Lušas birželio 1 d. būtų šventęs 60-ies metų jubiliejų. Muzikos grandą kolegos apibūdino kaip vieną didingiausių Kauno žmonių.

„Jis buvo laisvas žmogus kūryboje. Visada sakydavo, ką galvoja. Tai buvo be galo talentingas žmogus, tad Kaunui tai yra didžiulė netektis“, – mintimis dalijosi visuomenininkas Kęstutis Ignatavičius.

Jam pritarė ir saksofonininkas Petras Vyšniauskas. 

„Tikrai galinga muzikinė figūra", – apie velionį sakė P. Vyšniauskas.

„Prisimenu jį išeinant iš salės „Kaunas Jazz" koncerto metu, prisėdant ir pasakant: jie ne taip groja. Kęstutis buvo nepakantus žmonėms, kurie „ne taip groja" ne tik scenoje, bet ir gyvenime. Jį prisimenu kaip įstabų kompozitorių ir virtuozišką klavišininką“, – kalbėjo poetas, eseistas Kęstutis Navakas.

Kompozitorius K.Lušas amžino poilsio atgulė Seniavos kapinėse.


Šiame straipsnyje: Kęstutis Lušas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių