Į Nemuno salą sugrįžo nakvynės namus išpeikę buvę kaliniai

Lygiai prieš savaitę policijos paprašyti apleisti Nemuno salą du benamiai vėl čia sugrįžo.

Tąkart su žurnalistais bendravusi moteris, vardu Irma, į ilgas kalbas nesileido ir nekviestus svečius užsivijo su lazda. Šį kartą ji sėdėjo vamzdyje ir į lauką nekišo net nosies. Su „Kauno dienos“ žurnalistais sutiko pasikalbėti jos sugyventinis Giedrius.

„Tada buvo atvažiavę pareigūnai, prašė išsikraustyti. Sakau, duokit laiko. Davė dieną ir siūlė važiuoti į nakvynės namus“, – pasakojo vyras.

Tačiau nakvynės namai jiems neįtiko. „Ten mums leistų gyventi tik atskirai vienas nuo kito, o mes esam šeima“, – argumentavo pašnekovas.

Jis sakė esąs 46 metų, tačiau 11 iš jų praleidęs kalėjime. „Va, matot“, – parodė tatuiruotes ant rankos.

Jo gyvenimo draugės patirtis už grotų – daug įspūdingesnė. „29 metai ir 8 mėnesiai Panevėžio moterų pataisos namuose, – net kelis kartus pakartojo vyras ir pridūrė, kad draugė yra labai pasiutus. „Vakar per kuprą su lazda gavau“, – guodėsi vyras.

Jis tvirtino į kalėjimą pakliuvęs „už nieką“, o draugė – už „šį bei tą“. Pasakojo anksčiau dirbęs vairuotoju autobusų parke, tačiau „pragėręs teises“.

Pastogės sakė netekęs, kai nesėkmingai pardavė butą. „Nesumokėjo pinigų, išdūrė“, – tikino Giedrius. Ar kreipėsi dėl to į policiją? „Ko kreiptis, kad tie aferistai užmuštų?“, – dėstė vyras.

Prieš savaitę pora žadėjo, kad po dienos kitos kraustysis pas Irmos seserį, o dabar prabilo apie planus nuomotis butą. Iš kur gaus pinigų? „Gaunu invalidumą – 315 litų, turiu antrą grupę“, – ateities planais dalijosi benamis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laima

laima portretas
fui slykstynes numys ir nudergs visur,vyt juos reikia ner ko gaileti nes patys tokio gyvenimo norejo

mes

mes portretas
per daug rūpinamės "valkatomis',geriau didesnį dėmesį reiktų skirti tiems , kuriems dar galime padėti. kuo blogai benamiams gyventi petrašiūnų nakvynės namuose, gyvena praktiškai nieko nemokėdami, puikiausiai aprengti iš labdarų, šalia bažnyčioje gauna pavalgyti, o dienas leidžia šalia esančiame jų lygio bare, kuris dirba ištisą parą, kai pasižiūri į juos ir pagalvoji "kam Lietuvoje gyventi gera"...

jei neimigrantai

jei neimigrantai portretas
tai trecdalis lietuvos taip gyventu:(
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių