Į Nemuno salą atklydo kurapka

Rytas Nemuno saloje gražus. Tuo mėgaujasi bėgikai, dviratininkai, žmonės vedžioja šunis. Trečiadienio rytą į salą atklydo ir nebūdingas jai lankytojas – kurapka.

Lietuvoje šie paukščiai gyvena dirbamuose laukuose, kur gausu krūmų. Lizdus kurapkos suka ant žemės tarp žolių, o Nemuno saloje retai pavyksta rasti tankių aukštokų žolynų. Kas čia priviliojo kurapką?

Užfiksavus Nemuno saloje paukštį pasidarė įdomu, kaip jis atsidūrė vidury miesto. Gamtininkas, rašytojas ir gamtos fotografas Selemonas Paltanavičius į šį klausimą, žinoma, turėjo atsakymą. Pasirodo, kurapkų mieste yra ir daugiau, bet jos nemėgsta dėmesio ir retam miestiečiui pasirodo.

"Nemuno šlaituose, pačiame Kaune kurapkos peri, mielai apsigyvena prie pat žmonių – daržuose, soduose, kur nėra kačių ir kitų plėšrūnų. Ten jos gali perėti ir auginti jauniklius", – sakė gamtininkas.

Vis dėlto Nemuno salos kurapka jį kiek nustebino. "Retas dalykas pamatyti vienišą kurapką – jos paprastai gyvena pulkeliais, o perėjimo metu – poromis. Kadangi dabar perėjimo sezonas pasibaigęs, gali būti, kad šį paukštį kažkas pabaidė ir jis perskrido Nemuną, nusileido saloje, bet po kiek laiko grįš atgal prie savo pulko", – kalbėjo S.Paltanavičius.

Jis taip pat pastebėjo, kad tai suaugęs paukštis, o ne šių metų jauniklis.


Šiame straipsnyje: Nemuno salakurapkapaukščiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Melchijoras

Melchijoras portretas
Kurapkų pulkelis prieš Akropolio statybą gyveno Nemuno šlaite, ties Lukoil degaline. Saloje gyveno kiškis. Nesuprantama, kaip jis ten pakliuvo, nes ir žiemą toje vietoje Nemunas neužšąla. Dabar krūmų neliko, neliko ir gyvūnų, o jų rekėtų.

nn

nn portretas
senai ten tų kurapkų dar prieš arenos statybą šimtai buvo kaip ir kelios kiškių grupė
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių