Į naują atominę elektrinę žvelgia įtariai

Nuo ryto Laisvės alėjoje įsikūrusį mobilų Visagino atominės elektrinės (VAE) infocentrą užplūdę kauniečiai ir keikė valdžios sprendimą šalyje statyti naują atominę elektrinę, ir vylėsi, kad Lietuva įgis energetinę nepriklausomybę.

Jaunimas vertina palankiau

Po Lietuvą keliaujančio infocentro konsultantai išgirdo nemažai klausimų apie atominės elektrinės veikimo principus, kaip bus saugomos ir perdirbamos branduolinės atliekos. Konsultantus nustebino kauniečių žinios ir aktyvumas, kokio kituose miestuose nesulaukė.

Daugiau teigiamų vertinimų dėl VAE sulaukta iš Kauno jaunimo. Tuo metu daugelis vyresnio amžiaus miestiečių negailėjo kritikos valdžiai, kuri pritarė jos statyboms.

„Nesuprantu žmonių, kurie prieštarauja elektrinei, aš jai pritariu visu 100 proc. Perskaičiau visą naujos atominės elektrinės verslo planą, kuriame atsispindi ekonominė nauda Lietuvai. Linkėčiau visiems lietuviams jį perskaityti“, –  tvirtino į infocentro palapinę užsukęs Tomas Baranauskas.

Tačiau čia pat pasigirdo abejonių, ar verta statyti naują elektrinę.

„Aš turiu du pagrindinius klausimus, į kuriuos, manau, tikrai negausiu atsakymo. Ar jau aišku, kas iš mūsų pirks elektros energiją? Ar mums visiems pigs elektra?“, – klausė kaunietis Haroldas Nevidauskas.

Pensininkui Vaclovui Jakubaičiui buvo svarbiau, kad už VAE statybas turės mokėti visi šalies gyventojai. „Nauja elektrinė gal ir reikalinga Lietuvai, bet labai brangiai ji mums atsieis“, – svarstė jis.

Įžvelgia propagandą ir bijo sprogimo

„Kam uždarėte seną atominę elektrinę?“, – griežtai infocentre dirbantiems žmonėms rėžė radiochemiku dirbantis Juozas. – Norėjote įstoti į ES, todėl sutikote su jų iškelta sąlyga ir uždarėte Ignalinos elektrinę, o dabar norite naują statyti. Dar mūsų kaimynai prisistatys atominių elektrinių, beliks laukti sprogimo“.

Kai kurie pašnekovai pripažino abejojantys, ar naujoji atominė elektrinė bus pastatyta. Pasitaikė ir tokių, kurie vietoj VAE statybų ragino valdžią didinti pensijas.

„Dar neuždarė senos elektrinės, o jau kalba apie naujos statybas. Čia skleidžiama informacija yra gryna propaganda, kitaip ir nepavadinčiau. Išleido begales pinigų reklamai, kuri yra nereikalinga“, – piktai nusiteikusi kalbėjo Vaiva prisistačiusi moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Į naują AE žvelgia įtariai

Į naują AE žvelgia įtariai portretas
dėka purvasklaidos, dirbančios prieš Lietuvą. Runkeliai ir patiki...

vejas

vejas portretas
Visa Lietuvos nepriklausomybes laikotarpi sali valde arba konservatoriai, arba socdemai. Iki ko tai privede Lietuva, matome visi... Labai laukiu Seimo rinkimu, kai pasikeis valdzia. Neseniai skaiciau partijos TVARKA IR TEISINGUMAS rinkimu programa. Patiko. Balsuosiu uz juos, nes noriu gyventi Treciojoje Respublikoje.

dzukas

dzukas portretas
Atsakykite iniciatoriai statybu i du klausimus; 1.Ar yra elektros suvartojimas ateiciai .2.Ar atlieku saugojimas nekelia gresmes .
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių