Antroji eurų siunta atgabenta į Kauną

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą trečiadienį atgabenta antroji euro banknotų siunta. Iš Vokietijos atskridęs lėktuvas su pinigais apie 14 val. nusileido Kauno oro uoste. Beveik po dviejų valandų eurai pasiekė Lietuvos banko saugyklą Kaune.

Į Lietuvą trečiadienį atgabenta antroji euro banknotų siunta. Iš Vokietijos atskridęs lėktuvas su pinigais apie 14 val. nusileido Kauno oro uoste. Beveik po dviejų valandų eurai pasiekė Lietuvos banko (LB) saugyklą Kaune. 

Operacija – sėkminga

Kauno oro uoste ypatingai svarbią siuntą pasitiko ginkluoti „Aro" pareigūnai. Pinigus atskraidino krovininis „Lufthansa" lėktuvas.

Iš lėktuvo eurai buvo perkrauti į du specialius vilkikus, kurie lydimi gausių pareigūnų pajėgų pajudėjo į Maironio g. esančią LB saugyklą. Kone ties kiekviena sankryža stovėjo policininkai, virš miesto ratus suko sraigtasparnis.

Banknotams pasiekus saugyklą miesto centre, K. Donelaičio g. leista važiuoti viešajam transportui, tačiau kitų transporto priemonių ir pėsčiųjų eismas dar kurį laiką buvo draudžiamas.

„Operacija įvykdyta sėkmingai, banknotai saugiai pasiekė saugyklą Kaune“, – patvirtino LB atstovas Giedrius Simonavičius.

114 tonų eurų

LB saugyklos yra tik Vilniuje ir Kaune. Iš Kauno eurai bus paskirstomi po Vakarų Lietuvą.

Pirmoji euro banknotų siunta iš Vokietijos į Vilnių atvežta spalio 22 d. – tuomet du vilkikai buvo palydėti didelių policijos pajėgų, buvo uždarytas eismas kai kuriomis gatvėmis, o koloną iš oro dengė pasieniečių sraigtasparnis.

LB tik kitą dieną oficialiai patvirtino, kad atgabenta euro banknotų siunta. Anot LB, pinigai atvežti dieną, nes to reikalauja griežtos saugumo procedūros, be to, jie turi būti skraidinami šviesiu paros metu, o apie pinigų gabenimo laiką, maršrutą, apsaugos ir kitas detales visuomenė iš anksto negali būti įspėta.

Euro įvedimui reikalingus 132 mln. vienetų eurų banknotų LB pasiskolino iš Vokietijos Bundesbanko. Centrinis bankas skelbė, kad į Lietuvą jie bus pristatyti spalio-lapkričio mėnesiais. Skaičiuojama, kad bendras Lietuvai reikalingų euro banknotų svoris siekia 114 tonų.

Lietuva eurą įsives 2015 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baisiau buti

baisiau buti portretas
negali-gaila taikiu pensininku-ejusiu per varniu tilta

Chm

Chm portretas
Na ir kas gali paneigt kad vyko tik pinigų atvežimo repeticija...

ir aš

ir aš portretas
mačiau
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių