Į kovą su „zuikiais“ stoja patyrę kontrolieriai

  • Teksto dydis:

Kauno miesto autobusuose ir troleibusuose darbą pradėjo nauji kontrolieriai. Keleivinio transporto kontrolės paslaugas nuo šiol teikia saugos tarnyba „Ekskomisarų biuras“, jau turinti patirties užtikrinant keleivių kontrolę viešajame transporte Kaune.

Kontrolierių transporto priemonės pažymėtos skiriamaisiais ženklais, jose įrengta garso ir vaizdo įranga, fiksuojanti kontrolieriaus ir keleivio pokalbį. Kontrolierių grupę sudaro automobilio vairuotojo-apsaugos darbuotojas bei du kontrolieriai. Visi jie vilki specialią aprangą bei turi bendrovės „Kauno autobusai“ išduotus kontrolierių pažymėjimus, tad keleiviams matomi ir atpažįstami. Kontrolieriai dirba ne tik darbo, bet ir poilsio bei švenčių dienomis, taip pat naktiniuose maršrutuose.

Kontrolieriai tikrina, ar visi keleiviai važiuoja susimokėję už paslaugą, t. y. keleivių elektroninius ir popierinius bilietus bei teisę į transporto lengvatą įrodančius asmens dokumentus (originalus). Jeigu keleiviai važiuoja be bilieto arba nepateikia lengvatą suteikiančio dokumento originalo, kontrolieriai, remdamiesi Administracinių teisės pažeidimų kodeksu (ATPK), tokiems asmenims surašo ATP protokolą. Prireikus pažeidėjai, neturintys asmenį paliudijančių dokumentų, gali būti pristatyti į policiją asmens tapatybės nustatymui.

Bendrovės „Kauno autobusai“ kontrolės grupės darbuotojai konstatuoja, kad nemaža dalis keleivių, pakliūvantys kontrolieriams, turi įsigiję elektroninius bilietus (e. bilietas), tačiau nėra jų aktyvavę, o tai prilygsta važiavimui be bilieto. Kiti keleiviai neatkreipia dėmesio, kad baigėsi jų e. bilieto kortelės galiojimo laikas. Važiavimas be bilieto užtraukia baudą nuo 17 iki 28 eurų, tačiau jei keleivis pripažįsta savo kaltę ir pažeidimą padaro pirmą kartą, jiems gali būti taikomas administracinis nurodymas, kuris leidžia sumokėti pusę minimalios baudos per 10 darbo dienų. Kiti asmenys, kuriems surašomas ATP protokolas, per 15 kalendorinių dienų privalo atvykti į Kauno viešojo transporto klientų aptarnavimo centrą E. Ožeškienės g. 7 ir pateikti bylos nagrinėjimui reikalingą medžiagą pagal pažeidimo pobūdį.

Kaip skelbiama „Kauno autobusų“ pranešime, šiais metais per 10 mėnesių už važiavimą be bilieto surašyta 6035 administracinių teisės pažeidimų (ATP) protokolų, iš jų daugiau nei trys ketvirtadaliai perduota antstoliui baudos išieškojimui. Pasak bendrovės generalinio direktoriaus Mindaugo Grigelio, tai nėra dideli skaičiai lyginant su kitomis Europos šalimis.

„Nors viešojo transporto „zuikių“ vis dar pasitaiko, tačiau statistika rodo, kad jų vis mažėja, vadinasi, belieka pasidžiaugti, kad mūsų keleiviai tampa vis labiau atsakingesni ir supranta, kad už teikiamas paslaugas reikia susimokėti", – šypsosi vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

v

v portretas
laikas jau pas mus atėjo ir gana to blogio patyre ar žalias agurkas su lapu, kam tas naudingas bajeris ,,, kodėl mes negalime įvesti tvarka vežti savo juk piliečius nemokomai po trys ketrias stoteles nemokomai ir be bilieto , ar čia mes jau tokie blogi esame , dėl kuo tas prievartotojas reikaligas kuris man nervus išgadina ir tampa žmogus runkelio vietoj, kodėl tik mes save padalinome per puse kur matyta lietuvoj liko per puse žmonių ir mes daliname vieni kitus skriaudikas mus murgdo o mes tylim, blogiau jau niekur nerasi kaip lietuvos žemei ,, apie kokia čia birute apie kokias vasilkas dainose mes minim, kur nemunas teka , ar teka draugiška vaga juk nėra nebus užteršta ir paleista bloga provincijos styga .,.,

STYNCA

STYNCA portretas
nu ka rytoj eisiu pasivazineti paziuresim kokie ten patyre kontr

anti_babaju_invazija

anti_babaju_invazija portretas
KAda mkontrolieriai pagaliau prades bausti ir nepilnamecius? Dabar, kiek tenka matyti, jie dazniausiai paleidziami. Kiek girdejau todel, kad su jais daugiau terliones is administracines puses. O tie mazieji parazitai tuo naudojasi. O ir kalbant apie suaugusius, kiek teko matyti is kokiu 50 mano akyse sugautu suaugusiu, apie 20-30 budavo paprasciausiai paleidziami. Tai del ju agresyvaus rekavimo, tai del meilikavimo... Reikia konkrecios grieztos rankos, nes kitaip tu recidyvistiniu zuikiu neisgaudysit. Taip pat, kad vairuotojai labiau kreiptu demesi i zuikius. Yra labai daug sauniu vairuotoju, kurie nepraleidzia zuikiu, bet yra ir nemaza dalis, kurie nekreipia demesio net ir i izuliai nezymincius bilieto, ar izuliai lipancius ne pro priekines (daznai matosi kodel tai entuziastingai braunasi kad tik ne pro priekines ilipti)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių