Į Kauno rotušę traukia minios: per dvi savaites – keturi tūkstančiai žmonių

  • Teksto dydis:

Prieš dvi savaites visuomenei atvėrus Kauno rotušės duris, joje nuo ryto iki vakaro zuja ekskursijos. Nuo gruodžio 6 dienos rotušėje įsikūrusiame Kauno miesto muziejuje jau apsilankė daugiau nei 4 tūkst. lankytojų.

Skaičiai džiugina

„Po atidarymo į rotušę buvau užsukęs pora kartų. Ir kiekvieną kartą matydamas būrius žmonių, galiu tvirtai pasakyti, kad sprendimas plačiai atverti šio pastato duris buvo teisingas. Kviečiu visus – ir kauniečius, ir žmones iš kitų miestų – apžiūrėti mūsų miesto rotušę. Iki sausio 6 dienos tai galima padaryti nemokamai“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Atidarymo dieną rotušėje įsikūrusi miesto muziejų aplankė daugiau nei 400 lankytojų. Pasak muziejaus darbuotojų, žmonių susidomėjimas didžiulis. Vidutiniškai lankytojų grupę sudaro apie 15 žmonių. Per maždaug 45 minutes trunkančią ekskursiją žmonės ne tik turi galimybę apžiūrėti visas rotušės erdves, bet ir išgirsta daug įdomių pasakojimų apie Kauno istoriją ir praeitį.

„Man įsiminė vienos lankytojos ištarti žodžiai. Ji tvirtino net neįsivaizdavusi, kad Kaune yra tokie lobiai. Žmonėms didžiausią įspūdį palieka rotušės rūsiai, kalėjimo kamera, tualetas burmistro kabinete, slapti laiptai, vedantys į Suolininkų salę, kurioje vykdavo miesto teismai, na ir, žinoma, baltosios gulbės salė“, – pasakojo edukatorė Jūratė Idaitė Bučienė.

Geri įspūdžiai

„Atsimenu tuos laikus, kai rotušėje dar vykdavo šokiai. Išties gera čia sugrįžti ir aplankyti dar nematytas vietas“, – po ekskursijos po rotušę pasakojo kaunietė Onutė.

„Su vaikais atėjome apžiūrėti kalėdinės miesto eglutės ir netyčia užėję į rotušę prisijungėme prie ekskursijos. Idėja perkelti miesto muziejų  į rotušę išties gera“, – pabrėžė Ugnė.

Atidarymo proga nuo gruodžio 6 dienos iki Trijų karalių įėjimas į muziejų nemokamas. Vėliau bus taikomas simbolinis mokestis. Kauno miesto muziejus rotušėje atviras antradieniais – šeštadieniais nuo 11 iki 19 val. ir sekmadieniais nuo 11 iki 16 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių