Į Kauną grįžusi G. Rusytė aplankė mažuosius ligoniukus

Kelioms dienoms iš Paryžiaus į gimtąjį Kauną atvykusi Giedrė Rusytė tradiciškai aplankė ir Kauno klinikinėje ligoninėje gydomus vaikus. Jiems garsus modelis atvežė žaislų, knygelių, mokyklinių reikmenų. Su labdaros ir paramos fondu bendradarbiaujanti G. Rusytė taip pat pristatė naują socialinę akciją.

Lankydamasi ligoninėje G. Rusytė ant riešo ryšėjo raudoną siūlą su savo rankų darbo stilizuota metaline vaikelio figūrėle. „Šį talismaną sukūriau ir pagaminau pati, – paaiškino G. Rusytė. – Raudonas siūlas simbolizuoja apsaugą, teigiamas emocijas ir viską, kas nešą gėrį, o figūrėlė – mūsų mažuosius.“

Šiuos papuošalus G. Rusytė kviečia įsigyti palikusi juos įvairiose įstaigose, įmonėse. „Tai naujoji socialinė akcija „Jewels for Children“. Už dirbinį sumokėdami 15 eurų ar daugiau geradariai parems labdaros ir paramos fondą „Saulės smiltys“, kuris rūpinasi tuberkulioze sergančiais vaikais, neturtingomis šeimomis. Ši akciją vyksta ir Paryžiuje“, – sakė moteris.

G. Rusytė ir fondo „Saulės smiltys“ savanorės su mažaisiais pacientais piešė, vartė knygeles, žaidė. Sergantys tuberkulioze vaikai ligoninėje gydomi iki pusmečio, todėl jiems geradarių dėmesio niekada nebūna per daug.

Fondo „Saulės smiltys“ vadovė Marija Dubickienė sakė, kad šiuo metu kartu su sporto centru „Sil“ Kauno klinikinėje ligoninėje su geradarių parama planuojama įrengti kineziterapijos salę tuberkulioze ir kitomis ligomis sergantiems vaikams. „Fizinis aktyvumas suteikia daug teigiamų emocijų, o tai daro efektyvesnį ir tradicinį gydymą“, – įsitikinusi M. Dubickienė.  

Fondas „Saulės smiltys“ su Kauno klinikine ligonine bendradarbiauja jau dešimtmetį ir padėjo atnaujinti 16 palatų, taip pat yra dovanojęs medicininės įrangos, rengė meninės terapijos seansus, organizavo gydytojų stažuotes.

Šių metų pradžioje Kauno klinikinėje ligoninėje fondo „Saulės smiltys“ iniciatyva duris atvėrė Gintaro kambarys. Jame tuberkulioze sergantys vaikai atsipalaiduoja regėdami gražias gintaro dekoracijas, geria gintarinę arbatą, liečia ir žarsto gintarėlius, jaučia juos pėdutėmis vaikščiodami iš šio mineralo padarytu takeliu.

Kauno klinikinės ligoninės Vaikų ligų II skyriuje yra 50 lovų. 20 jų skirta vaikams sergantiems tuberkulioze, 30 – kvėpavimo takų ligomis. Čia gydomi iš visos Lietuvos atvykę vaikai. Ligoniams atliekami bakteriologiniai, imunologiniai, alerginiai, radiologiniai, endoskopiniai tyrimai. Juos konsultuoja visi vaikų ligų specialistai bei Lietuvos sveikatos mokslų universiteto mokslininkai. Pacientams skiriamas gydymas pagal naujausius medicinos reikalavimus bei sutarimus.

Tuberkulioze sergantys vaikai ligoninėje gydomi ilgai, todėl jiems čia sudarytos visos galimybės tęsti mokslą. Yra žaidimų ir kompiuterių kambariai, dirba auklėtojos - pedagogės. Tris kartus per savaitę su vaikais užsiima fondo „Saulės smiltys“ savanoriai, kviečiami dailės terapijos specialistai, psichologai.

Tuberkuliozės epidemiologinė situacija pastaruoju metu šalyje stabilizuojasi, tačiau, remiantis epidemiologiniais duomenimis, daugėja sergančiųjų vaistams atsparios tuberkuliozės atvejų. Pagrindinės priežastys – vėlyva diagnostika bei ligonio nenoras gydytis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
susireiksminusi utele pargryzo..))

nesuprantu

nesuprantu portretas
tai kaip tiek daug serga tuberkulioze jeigu visi yra paskiepyti nuo jos tai kokie cia skipai gal negeri cia sveikatos ministerija tegu atsako kodel taip yra
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių