Į ką kreip­tis na­me su­ge­dus bend­ro nau­do­ji­mo skai­tik­liams?

  • Teksto dydis:

„Į ką rei­kė­tų kreip­tis su­ge­dus van­dens, ši­lu­mos skai­tik­liams ar ki­tiems bend­rai na­mo gy­ven­to­jų nau­do­ja­miems prie­tai­sams? Ar rei­kia mo­kė­ti už remonto / pakeitimo dar­bus?“ – klausia Nerijus B.


Komentaras

Ša­rū­nas Ei­din­tas

UAB „Būs­to val­da“ di­rek­to­rius

Kiek­vie­na­me na­me yra bend­ro nau­do­ji­mo, o kiek­vie­na­me bu­te – pri­va­taus nau­do­ji­mo ener­gi­jos ap­skai­tos prie­tai­sai. Bend­ro nau­do­ji­mo šil­dy­mo ir karš­to van­dens skai­tik­liai pri­klau­so „Kau­no ener­gi­jai“, ku­ri juos pri­žiū­ri ir tik­ri­na. Už šių prie­tai­sų prie­žiū­rą yra at­sa­kin­gas šil­dy­mo ir karš­to van­dens pri­žiū­rė­to­jas, o bend­rą na­mo šal­to van­dens skai­tik­lį pri­žiū­ri „Kau­no van­de­nys“. Gy­ven­to­jams są­skai­tos už šių skai­tik­lių pa­kei­ti­mo ar re­mon­to dar­bus nė­ra iš­ra­šo­mos.

Bu­tuo­se esan­tys du­jų, elekt­ros, šal­to ir karš­to van­dens skai­tik­liai yra bu­tų sa­vi­nin­kų nuo­sa­vy­bė, to­dėl už prie­tai­sų sau­gu­mą yra at­sa­kin­gi pa­tys gy­ven­to­jai. Su­ge­dus bet ku­riam iš mi­nė­tų skai­tik­lių, dėl su­tvar­ky­mo rei­kė­tų kreip­tis į pa­slau­gą tei­kian­čią įmo­nę. Ne­ži­nant, kas yra pa­slau­gos tei­kė­jas, būs­to ad­mi­nist­ra­to­rius „Būs­to val­da“ re­ko­men­duo­ja vi­suo­met kreip­tis į sa­vo dau­gia­bu­čio ad­mi­nist­ra­to­rių, ku­ris su­teiks vi­są rei­kia­mą in­for­ma­ci­ją ir nu­ro­dys, kas pa­ša­lins ge­di­mą.

Esant ei­li­nei skai­tik­lių pa­tik­rai, už jų re­mon­to ar pa­kei­ti­mo dar­bus gy­ven­to­jams mo­kė­ti ne­rei­kia. Jei skai­tik­lis yra su­ga­di­na­mas, tuo­met tvar­ky­mo dar­bai at­lie­ka­mi gy­ven­to­jų lė­šo­mis. Su­ga­di­nus ap­skai­tos prie­tai­są, gy­ven­to­jas vi­sų pir­ma tu­rė­tų kreip­tis į pa­slau­gos tei­kė­ją, įsi­gy­ti nau­ją skai­tik­lį ir su­lauk­ti meist­ro, ku­ris at­liks rei­kia­mus dar­bus. Už spe­cia­lis­to at­vy­ki­mą, jei ge­di­mas įvy­ko dėl gy­ven­to­jo kal­tės, su­si­mo­ka pa­ts gy­ven­to­jas.


Lau­kia klau­si­mų

Iš­ki­lus ak­tua­lių klau­si­mų dėl dau­gia­bu­čio ad­mi­nist­ra­vi­mo ar te­ri­to­ri­jos prie­žiū­ros ap­link jį, kreip­ki­tės e.pa­štu klauskite@civinity.eu ar­ba te­le­fo­nu 8 700 55 188, ir mūsų spe­cia­lis­tai jums at­sa­kys.

„Būs­to val­da“ pri­klau­so tarp­tau­ti­nei įmo­nių gru­pei „Ci­vi­ni­ty“, ku­rią su­da­ro aš­tuo­nios būs­to ad­mi­nist­ra­vi­mo bend­ro­vės Lie­tu­vo­je. „Būs­to val­da“ yra vie­nas di­džiau­sių pa­sta­tų ad­mi­nist­ra­to­rių Kau­ne, pri­žiū­rin­tis dau­giau kaip 1 mln. kv. m gy­ve­na­mų­jų pa­sta­tų plo­tą.


Šiame straipsnyje: Būsto valda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Sugedus bet kokiam vandens skaitikliui reikia kreiptis į ”Kauno vandenys”,galima neišėjus iš namų tai padayti,internetu.Negi to nežinote?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių