Į baseiną – su visa šeima

  • Teksto dydis:

Atsinaujinęs Kauno "Girstučio" baseinas kviečia užsukti ne tik po vieną, bet ir su visa šeima. Pastarųjų laukia specialūs abonementai, o apsilankiusiųjų savaitgaliais – ir netikėtos malonios staigmenos bei pramogos. Pavyzdžiui, galimybė pasivaikščioti ant vandens – nemokamai išbandyti vandens burbulus.

Vasaros dvelksmas

Įžengus į baseino zoną pasitiko tropikus menanti vasariška šiluma, saulėta aplinka ir atpalaiduojantis vandens čiurlenimas. "Būtinai reikės sugrįžti dar kartą", – iš karto šmėstelėjo mintis.

Apsidairome. 25 metrų baseine įpusėjusi vaikų plaukimo treniruotė. Keturiuose plaukimo takeliuose savo įgūdžius stengėsi pagerinti mažieji kauniečiai.

Jų kiekvieną judesį akylai stebėjo keturi plaukimo treneriai. "Žiūrėk, ranką reikia tiesti štai taip. Klubai, klubai irgi dirba", – pasisukęs šonu vienam auklėtinių nuo kranto rodė treneris. Komentarai, pamokymai, padrąsinimai, pagyrimai vaikams skriejo nuolat ir į kiekvieną takelį.

Kol vieni vaikai tęsė treniruotę, keli kiti mažieji vandens mėgėjai tiesiog mėgavosi vandeniu plūduriuodami, besiturkšdami baseinėlyje ar į jį leisdamiesi nuo čiuožyklos. Kartkartėmis pasidalydavo įspūdžiais arba tiesiog nusišypsodavo netoliese plaukiojantiems tėvams.

Geriausias laisvalaikis

Keturmetis Aistis pramogų baseine drąsiai plaukiojo, padedamas plaukimo priemonių. Jo mama Edita, anksčiau kiek paplaukiojusi, prie stalelio ragavo vietoje išspaustas šviežias sultis. Moteris šypsodamasi sekė ir šio, ir dar mažesnio sūnaus nuotykius.

Pusantrų metukų Joris, išlipęs į krantą, netrukus vėl panoro į baseiną ir greitai pasuko atgal. Atsidūręs ant tėčio Virginijaus rankų, berniukas linksmai žaidė vandenyje.

"Ir vaikams, ir mums baseine labai patinka. Pirmą kartą jame apsilankėme, kai vienas sūnus buvo mažas, o kitas – dar pilvelyje", – prisiminė E.Šėporaitienė. Ir nusišypsojo: ji šiuo metu laukiasi trečiojo mažylio, tad šeima į baseiną ateina jau penkiese.

"Kalbant apie gerą laisvalaikį, vaikams svarbiausia – baseinas ir riestainiai", – nusijuokė jauna mama. Netrukus, sekdama vyro ir sūnų pavyzdžiu, moteris pasinėrė į baseiną.

Treniruotės tėvams su vaikais

"Girstutis" siūlo treniruotes 5–7 metų vaikams ir jų tėveliams, jiems sportuojant ir atskirai, ir kartu su atžalomis. Atskiros grupės buriamos ir 1–5 metų vaikų ir jų tėvelių bendroms treniruotėms.

"Plaukimas yra vienintelė sporto šaka, kai sportuojame būdami horizontalioje padėtyje. Tuomet atsipalaiduoja stuburas, simetriškai treniruojami visi raumenys, dirba širdies ir kraujagyslių sistema, lavinamos kvėpavimo funkcijos", – atkreipė dėmesį "Girstučio" plaukimo trenerė Milda Šeibokaitė.

 


Šiame straipsnyje: Girstutisbaseinasplaukimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Neteko kauniečiai baseino

Neteko kauniečiai baseino portretas
va tau ir privatizavo.

viktorija

viktorija portretas
"Girstučio" administracijai Prašome palikti "Girstučio" baseine senuosius lengvatinius abonementus rytiniu laiku bnt senjorams. Du kartus savaitėje tik darbo dienomis senjorams lankytis Jūsų baseine per brangu ir nesveika, - žiemą gresia peršalimo ligos. Ir BRANGU... Pagarbiai senjorų vardu Viktorija Narvydienė

Kaunietis

Kaunietis portretas
pasipyle uzsakomieji straipsniai, baseinas tapo spaudos remejais!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių