H. Daktaras išvežtas iš Klinikų – artimieji sunerimę

Praėjusią savaitę ištikus insultui Henrikas Daktaras iš Pravieniškių pataisos namų ligoninės buvo atvežtas į Kauno klinikas.

H.Daktaro sutuoktinė Ramutė portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad pirmadienį po pietų vyras buvo išvežtas iš Klinikų atgal į nuteistiesiems skirtą ligoninę.

„Dukra akies krašteliu pamatė išvežamą tėvą. O mūsų taip ir neįleido per tas dienas pasimatyti. Kategoriškai – ne ir viskas“, – apgailestavo moteris.

R.Daktarienė buvo išsigandusi, kai praėjusią savaitę trečiadienį pablogėjus sutuoktinio sveikatos būklei atvežtą vyrą jau kitą dieną buvo ketinama išvežti atgal į Pravieniškes.

Mūsų taip ir neįleido per tas dienas pasimatyti. Kategoriškai – ne ir viskas.

Taip neįvyko. H.Daktaras iki pirmadienio išgulėjo Klinikose, tačiau žinios apie jo sveikatą, pasak R.Daktarienės, buvę labai skurdžios, jau nekalbant apie tai, kad negaluojančiam sutuoktiniui šeima neturėjo jokių galimybių padėti.

Moteris sakė, kad visą laiką jaudinosi, kad tik kuo ilgiau vyras praleistų šioje ligoninėje. R.Daktarienė neslėpė abejonių, kad Pravieniškių pataisos namuose dirbantys medikai gal ir yra geros kvalifikacijos, bet žymiai aukštesnės kvalifikacijos ir labiau patikimi Klinikų specialistai.

Kalėjimų departamentas jau anksčiau informavo, kad, jeigu bausmę atliekantis nuteistasis patiria sunkų sveikatos sutrikimą, pagal nuteistojo objektyvią sveikatos būklę gydantis gydytojas skiria gydymą. Įkalinimo įstaigos ligoninėje veikia Intensyvios terapijos ir reanimacijos skyrius, kuriame teikiamos Reanimacijos ir intensyviosios terpapijos I-II (suaugusiųjų) paslaugos. Nuteistojo būklei blogėjant, pacientas perkeliamas gydymui į Antrinio ar Tretinio lygio reanimacijos ir intensyviosios terapijos paslaugas teikiančias įstaigas.

Kaip insultą ištikusio H.Daktaro sveikata rutuliuosis toliau, artimieji tik spėlioja.  Jie svarsto, kad paprastai po insulto ligoniams teikiamas ir paskutinis patepimas.

Medicininės reabilitacijos paslaugos įkalinimo įstaigos ligoninėje neteikiamos, kadangi nėra šiai veiklai licencijos.

„Esant liekamiesiems reiškiniams po, tarkim,  insulto, nuteistieji hospitalizuojami slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje, kur jie gauna jau minėtas kineziterapeuto ir masažuotojo paslaugas, skyrius yra įrengtas pritaikant aplinką pacientams turintiems negalią. Nuteistuosius konsultuoja gydytojai specialistai“, – į klausimą dėl galimų pasekmių po sveikatos sutrikimo atsakė S. Banėnienė.

Nuteistojo bausmės atlikimo sąlygos gali būti keičiamos tik jei jam diagnozuojama liga atitinka įstatymuose numatytą tvarką („Dėl Nuteistųjų, susirgusių sunkia nepagydoma ar psichikos liga, sveikatos būklės patikrinimo tvarkos apraše“ išvardyti atvejai). Esant tokiai situacijai sprendimą dėl atleidimo nuo bausmės priima teismas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tadas

Tadas portretas
Aš manau ka jis turi išeiti i laisve ir likusi givenima praleisti su šeima jai butu mano galiose aš atstovauciau ji ir tikrai pasistenkciau ka išeitu nes manau ka jis nusipelne laisves

Aidas

Aidas portretas
Nesuprantu apie kokia cia atpildoval.lojat,jis jau gawo bausmę,niekad laiswės nematys,bet tai nereiskia kad jį dbr galima kankint,jai jis susirgo tokia lyga jis turi būti gydomas klinikose,būtu mano vale jis jau būtu laiswėja kadangi manau kad jis atliko jau bausmę,dar ne tokie vaiksto laiswėi,

Ar jus nukenteje nuo jo

Ar jus nukenteje nuo jo portretas
Kad snekate, lojate. Visi taip gal ankciau dare. Dabar seime, mus kankina. Atema viska is jusu pensininku, jaunu zmoniu. Ir jie tai negalvazudziai. Zemo intelekto zmones...
VISI KOMENTARAI 79

Galerijos

Daugiau straipsnių