Gyvūnai okupavo senamiesčio gatves ir kavines

Kauno senamiestyje sekmadienį daugybė žmonių su savo augintiniais šventė Gyvūnų globėjo šv. Pranciškaus Asyžiečio arba tiesiog Pasaulinę gyvūnų globos dieną.

Po palaiminimo – eitynės

Senamiestyje buvo galima sutikti ir naminių, ir egzotiškų gyvūnų. Kauniečiai į renginį atskubėjo ir su smaugliais, voverėmis skraiduolėmis, ir su šunimis, katėmis.

Lietuvos zoologijos sodui šventinėse eitynėse aplink Kauno pilį atstovavo beždžioniukas Muntis. Eitynės, kuriose rikiavosi žmonės su savo augintiniais, buvo vienas gražiausių šventės akcentų.

Renginio globėjo brolio kunigo Pauliaus Sauliaus Bytauto OFM iniciatyva iš pradžių visi dvikojai ir keturkojai, susirinkę prie Šv.Jurgio bažnyčios, buvo palaiminti. Vėliau išsirikiavo eitynėms, kurias vedė du grakštūs žirgai su raitelėmis.

Su savo augintiniais eitynėse dalyvavo ir dvasininkijos, ir pasieniečių, policijos, medžiotojų atstovai.

Kavinės įsileido gyvūnus

Vienais gyvūnais kauniečiai grožėjosi iš tolo, su kitais siekė ir arčiau susipažinti. "Aišku, galima paglostyti", – sakė dvi voveres skraiduoles į šventę atsinešusi Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijos (LSMU VA) studentė.

Kol vienas šių miniatiūrinių gyvūnų vaikštinėjo ant jos rankos, o kitas snaudė specialiame krepšelyje, mergina pasakojo juos atsivežusi iš Australijos.

Voverės skraiduolės labai mėgsta vaisius, bet, pasirodo, neatsisako ir lietuviško šakočio. "Tai didžiausias jų skanėstas", – juokėsi studentė. Tai patvirtindama voverytė mėgavosi gabalėliu šio saldumyno. Graužė neskubėdama, laikydama jį suspaudusi priekine letenėle.

Renginio metu veikė "Būsimo šeimininko akademija", kurioje patarimus dalijo LSMU VA studentų atstovybės ir Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro Gyvūnų priežiūros skyriaus atstovai. Pranciškonų brolija visus vaišino skania koše.

Organizatoriai pranešė, kad šiemet beveik visos senamiesčio įstaigos šventės dieną priims lankytojus su gyvūnais, tad ne vienas užsuko pasistiprinti ir kartu su augintiniu.

Filmavo iš oro

Po pietų renginys persikėlė į Lietuvos zoologijos sodą, kur iki vakaro vyks žirafų, zebrų, tigrų, liūtų pristatymai, specialistai pasakojo apie naminių ir egzotinių gyvūnų laikymo panašumus ir mokė, kaip užtikrinti jų gerovę.

Visi norintieji zoologijos sode galėjo dalyvauti masiniame šokyje, kuris buvo filmuojamas iš oro.

Pasaulinės gyvūnų globos dienos renginį užbaigs nuotaikingas grupės "Antikvariniai Kašpirovskio dantys" pasirodymas.

Kauno senamiesčio draugijos vadovė Aistė Grybauskienė įteikė padėką bendrovės "Diena Media News" valdybos pirmininkui Dariui Gurskiui, kuris "Kauno dienos" vardu padėkojo šventės rengėjams už puikų renginį. "Džiaugiamės galėję prie jo prisidėti ir nušviesti visiems kauniečiams", – kalbėjo D.Gurskis.

"Diena Media News" valdybos narys Mindaugas Mickevičius su A.Grybauskiene sutarė ir dėl bendradarbiavimo ateityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerda Photography

Gerda Photography portretas
Daugiau nuotraukų (200+) galite rasti mūsų Facebook puslapyje!

tai

tai portretas
kodėl anot spaudos pranešimo GAUSĖJA susirgimų nuo šuninių kirminų? pirmiau išmokime TOTALIAI nuvalyti šaligatvius ir patvores nuo augintinių išmatų o paskui jau grožėkimės Net sporto aikštelėse mieli augintiniai pakrikštyja prietaisus Okoks vaizdelis pavasarį kai nutirpsta sniegas ? nėr kur kojos pastatyti ŠVARINKITĖS mylėtojai ŠVARINKITĖS

Teigiamai

Teigiamai portretas
Grazus renginys reikalingas mietieciams!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių