Gyventojus piktina vangiai tvarkomos Kauno gatvės

Dėl prastai tvarkomų Kauno gatvių kritikuojami valdininkai, net ir prasidėjus kelių pagrindinių gatvių rekonstrukcijos darbams, sulaukiama gyventojų nepasitenkinimo. Gyventojus piktina ne tik vangiai tvarkomos gatvės, bet ir kiti vilkinami projektai.

Taikos ir Krėvės prospektus jungiantis, bet gatvės statuso neturintis kelias - galvos skausmas čia gyvenantiems kauniečiams.

„Čia yra vienintelis įvažiavimas į penkiaaukščius ir devynaukščius namus, kur, kaip sako, neįskrisi gi per dangų, vistiek čia turi važiuot. Aš jiems daug kartų kartojau, kad jei netvarkys šitos gatvės, tai mes pradėsime važiuot šaligatviais tada“, - piktinasi gyventojų atstovė Genė Pužienė.

Gyventojai sako jau neskaičiuojantys sugadintų automobilių ir kiek kartų ieškodami teisybės peržengė savivaldybės slenkstį. Šešerius metus nesulaukę vietos valdininkų dėmesio pagalbos jie kreipėsi į Susisiekimo ministeriją.

„Pavasarį neapsikentę mes surinkome 400 aplinkinių gyventojų parašų ir kreipėmės į savivaldybę ir Susisiekimo ministeriją. Gavome atsakymą, kad birželio mėnesį ši gatvė bus išasfaltuota ir gavome raštą iš vedėjo A. Pakalniškio, kad bus paklotas naujas asfaltas, bet iki šios dienos mes to nesulaukiame“, - teigia G. Pužienė.

„Šiuo atveju, kai kalbama, kad iš kelių direkcijos buvo skirtas papildomas finansavimas, tai jis buvo skirtas, bet taryba jau tvirtino gatvių priežiūros programą ir buvo nusprendus, kad bus tvarkomos Partizanų ir Nuokalnės gatvės - viskas vyksta planingai. Esant finansavimui kitais metais tą įvažiavimą tvarkysime“, - tvirtina Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Šiemet planuota nušviesti kelią į Panemunės šilą pėsčiųjų tiltu per Nemuną keliaujantiems kauniečiams. Tačiau modernių diodinių šviestuvų teks palaukti iki kitų metų.

„Padaryta bus visiškai naujoviškai, ne taip, kaip buvo. Šiaip tai bus ledinis apšvietimas, naudojantis daug mažiau elektros energijos, bus įrengti antivandaliniai šviestuvai ir sustiprintos atramos“, - pasakoja Kauno savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas.

Diodiniai šviestuvai esą sunaudos iki 70 procentų mažiau elektros energijos nei įprastos lempos. Tiltui apšviesti prireiks daugiau nei pusketvirto šimto tūktančių litų.


Šiame straipsnyje: kaunasKauno gatvės

NAUJAUSI KOMENTARAI

nezinomas

nezinomas portretas
pagal europos sajiungos pinigus.labai graitai darytu.haha butu is afrikos asfalta atsivestu suviniuota ir pigu?cia ir asilui aisku,kaip graitai tvarko ir priziuri.auksiniai kieliai alio?

gatves o kiemai

gatves o kiemai portretas
kreves pr prie namo 10 ir12 duobes didziausios kas tvarkys

kikilas

kikilas portretas
o ko piktinates renkat valdzia is konservatoriu ir rekalaukit ,matyt daugeliui patinka toks opsnerkstas Kaunas
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių