Gyventojus išgąsdino tvarkoma boilerinė

V.Krėvės pr. 95A namo gyventojai metus kankinosi negalėdami išsiaiškinti, kas atsitiks su po jų langais esančia rekonstruojama boilerine. Labiausiai žmonės bijojo daugiabučio kieme išdygsiančio autoserviso ar plovyklos.

Negauna informacijos

Minėtojo namo gyventojas Žygintas Grabauskas sunerimo pamatęs skelbimą apie parduodamą buvusią boilerinę. "Galimos sandėliavimo, gamybos, autoserviso ar plovyklos paskirtys" – buvo rašoma skelbime.

"Kokia nors įstaiga gyventojams tikrai netrukdytų, bet autoservisas ar plovykla būtų visiška nesąmonė", – sakė Ž.Grabauskas. Bandydamas išsiaiškinti, ką planuojama statyti boilerinės vietoje, vyras teigė kreipęsis į savivaldybę, tačiau gavęs tik atsakymą, kad praėjusių metų pavasarį buvo išduotas leidimas rekonstruoti.

Anot jo, V.Krėvės pr. 95A namo pirmininkas taip pat bandė aiškintis, tačiau esą jam nepavykę nieko sužinoti. "Darbininkai dirba tik savaitgaliais, darbai pajuda ir vėl sustoja. Niekas nieko nepasakoja, konkrečios informacijos gauti nepavyksta", – skundėsi Ž.Grabauskas.

Projektavo sandėlį

Boilerinės rekonstrukcijos projektą parengęs architektas Sigitas Beiga tikino tikrai neprojektavęs autoserviso. "Tai bus tik sandėliavimo patalpa. Daugiau nieko nėra numatyta", – gyventojus ramino architektas.

"Boilerinę aukcione nupirko privatus asmuo. Kadangi patalpos yra dviejų aukštų, numatyta padaryti perdangą, vartus ir bus sandėlis", – anot S.Beigos, naujajam šeimininkui priklauso tik pusė viso pastato – boilerinė. Kita jo dalis yra "Kauno vandenų" hidroforinė.

Architektas nepatikslino, kokios medžiagos bus sandėliuojamos, tačiau patikino, kad pavojingas medžiagas čia laikyti būtų draudžiama.

Investavo nemažai

Boilerinę nusipirkęs UAB "Resmila" direktorius Renaldas Ramanauskas patvirtino, kad šiuo metu patalpos yra pertvarkomos į sandėlį. "Gali gyventojai nebijoti, tikrai nebus ten jokio autoserviso", – sakė verslininkas, kurio įmonė užsiima metalo apdirbimu ir jo gaminių prekyba.

"Bus sandėliuojami skardos lankstiniai ir gaminiai. Jokių pavojingų medžiagų – ne tokia vieta, kur tai galima būtų daryti", – teigė R.Ramanauskas. Vyras tikino sandėliui ieškojęs įvairių patalpų, tačiau šią išsirinko dėl patrauklios vietos. Anot jo, V.Krėvės pr. yra patogi vieta mieste.

Paklaustas, ar apsimoka rekonstruoti boilerinę, verslininkas neslėpė, kad išlaidos buvo labai didelės. "Kol kas nesuskaičiavome visko, tad negaliu pasakyti, ar apsimokėjo tai daryti, ar ne", – R.Ramauskas teigė net nežinantis, kiek laiko užtruks baigiamieji rekonstrukcijos darbai.

Norėjo statyti namą

Prieš dešimt metų bendrovė "Kauno energija" mieste pardavė 43 nenaudojamas boilerines, kurios stovi daugiabučių namų kiemuose. Ypač daug buvusių boilerinių parduota Dainavos mikrorajone: V.Krėvės ir Taikos pr., Kovo 11-osios, Partizanų g.Labiausiai gyventojus išgąsdino, kad buvusių boilerinių vietoje gali iškilti nauji pastatai, sunaikintos šalia esančios vaikų žaidimų aikštelės ir žalieji plotai.

Šį pavasarį "Kauno diena" rašė apie Birželio 23-iosios g. 17-ojo namo boilerinę, kurią norėta paversti gyvenamuoju namu. Kadangi boilerinė ir namas turi tą pačią sieną, pristatant dar vieną aukštą planuota užmūryti pirmojo aukšto buto langus, o antrame aukšte gyvenantys žmonės vietoj žalio kiemo grožėtųsi naujojo namo stogu.

Dėl aktyvių namo gyventojų skundų toks nevykęs projektas nebuvo įgyvendintas, o boilerinės savininkas teigė nebežinantis, ką su savo pirkiniu toliau daryti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Koks

Koks  portretas
sandėlis gali būti tarp mokyklos ir gyvenamųjų namų. vežant ir kraunant skardą keliamas nemažas triukšmas. Aplinką supa žalieji plotai. Kaip galima išduoti leidimą gyvenamajame rajone. jau ne pirmas kartas kai boilerinėmis paverčiami kitos paskirties namai. Nieko nepasikeitė, atrodo, kad prie šios valdžios verslui atvertos durys dar plačiau. Prie anos negavo leidimo, tai prie šios pajudėjo...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių