Gyventojai pakliuvo į bendrijos spąstus

Taikos pr. 82A namo gyventojai jaučiasi pakliuvę į bendrijos spąstus. Trejus metus jiems niekaip nepavyksta išstoti iš bendrijos, į kurią kadaise susibūrė net šešių Kauno daugiabučių savininkai.

Nepasitenkinimas ir abejonės

"Mūsų namas turi visas atskiras komunikacijas, tad nuo bendrijos galime atsiskirti", – pasakojo vienas iš Taikos pr. 82A name esančių butų savininkų Viačeslavas Zakroiskis. Vyrą stebina bendrijos pirmininko atsainumas: gauti bendrijos dokumentaciją kartais atrodo misija neįmanoma, o mokesčius mokantys gyventojai jaučiasi tiesiog ignoruojami.

Kalbinti gyventojai neslėpė, kad kažkada buvo padaryta klaida steigiant šešių namų bendriją. Tačiau tuomet niekas net negalėjo pagalvoti, kad bus sudaromos tokios kliūtys pasitraukti iš bendrijos. Dabar butų savininkai piktinasi, kad varžomos jų teisės, o surinkti mokesčiai keliauja nežinia kur.

Pasak V.Zakroiskio, abejonių Taikos pr. 82A gyventojams yra sukėlusi rinkliava dėl stogo remonto, bendrijoje įdarbintų darbuotojų reikalingumas, jų atliekama veikla ir pan.

Vyras skundėsi, kad nors yra samdomas valytojas, jam mokamas pastovus atlygis, tačiau žolę vasarą tenka pjauti patiems gyventojams.

Gyventojų noro nepakanka?

"Sušaukėme visuotinį savo namo savininkų susirinkimą. Nubalsuota atsiskirti", – pasakojo V.Zakroiskis. Tačiau, pasirodo, vieno namo savininkų valios negana.

"Įstatymas surašytas taip, kad vienas punktas nusako, jog galime atsijungti supaprastintu būdu, tai yra, pritarus dviem trečdaliams name esančių butų savininkų. Kitas punktas sako, kad atsiskyrimas turi vykti pagal Civilinį kodeksą. Tuomet tam turi pritarti visuotinis visų bendrijos narių susirinkimas", – aiškino V.Zakroiskis. Priminsime, kad šią daugiabučių namų bendriją sudaro šeši namai

V.Zakroiskis įsitikinęs, kad kitiems daugiabučiams yra nenaudinga iš bendrijos jungo išleisti 82A namą. "Jiems padidėtų mokesčiai, – priežastį spėjo pašnekovas. – Suprantu, kad kiti turi pritarti, kai namas nori prisijungti prie bendrijos. Bet kodėl reikia pritarti išėjimui?"

Maža to, V.Zakroiskis guodėsi, kad net neatsižvelgta nė į vieną prašymą surengti visuotinį bendrijos narių susirinkimą.

"Tokie susirinkimai nerengiami. Viskas daroma, sprendžiama per įgaliotinių susirinkimus. Maža to, mūsų namo išrinkto įgaliotinio bendrija nepripažįsta. Tad mūsų namas bendrijoje yra neatstovaujamas. Mes reikalingi tik tuomet, kai reikia sumokėti mokesčius", – konstatavo V.Zakroiskis.

Netekę kantrybės gyventojai kreipėsi į teismą. Namo savininkų bylinėjimasis su bendrijos atstovais vyksta jau trejus metus. "Bendrijos atstovai, jeigu būna įpareigoti teismui pateikti kokius nors dokumentus, pateikimą vilkina", – apie teismo proceso eigą kalbėjo pašnekovas.


Šiame straipsnyje: kaunasgyventojaibendrijateismai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Augis

Augis portretas
Idomu vis tik kur cia mato bendrija ir jos advokatas sunkumus ? Tam kad susaukti neeilini visuotini susirinkima tie aktyvistai turi parasyti prasyma pirmininkui del noro susaukti neeilini visuotini susirinkima ir ant jo turi surinkti daugiau nei puses bendrijos nariu sarasus. Po to si prasyma iteikti pirmininkui ir nuo tos dienos per dvi savaites pirmininkas susaukia visuotini susirinkima. Va cia viso ko pradzia. Jeigu toki prasyma pasirase daugiau nei puse bendrijos nariu tada per dvi savaites ruosiamasi visiems kitiems klausimams - diskutuoti, balsuoti, atsiskirti ir t.t. O jeigu ant tokio prasymo nesurenkama reikiamo kiekio parasu tada daugiau diskutuoti nera ko, reiskia dauguma zmoniu visu kuo patenkinti, viskas paprasta ir nesudetinga, nesuprantama kodel ju adbokatas sito jiems neparia padaryti.

Labai norėjot bendrijos

Labai norėjot bendrijos portretas
tai ko dabar verkiat, ir sedėkit ausis suglaude, kam dar skundžiatės. Vistiek jusu niekas neišgirs, net ir teismai.

lile

lile portretas
oi , nezinot kas buna, kai sudaryta jungtine sutartis name, kur yra 7 butai. jusu problemos yra niekis.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių