Gyvenamųjų namų kvartaluose – saugumas, gamtos artumas ir komfortas

  • Teksto dydis:

Kauno rajono Akademijos miestelyje tuoj kils trečias gyvenamųjų namų kvartalas. Nuosavybė pirmuosiuose dviejuose buvo greitai išparduota, o prie trečiojo driekiasi interesantų eilės, nors jis dar tik projektuojamas. Kuo ypatingi šie kvartalai, kad taip traukia naujakurius?

Nuojauta neapgavo

"Medeinos", "Žemynos" ir "Gabijos" kvartalai yra Kamšos botaninio-zoologinio draustinio ir Obelynės parko, įkurto prof. Tado Ivanausko, kaimynystėje.

Išvystytų pirmų dviejų kvartalų gyventojai jau mėgaujasi saugios kaimynystės, atpalaiduojančio kraštovaizdžio ir patogaus bei greito susisiekimo su Kauno miestu pranašumais. Šie – kaip ant delno.

Vienas pirmųjų "Medeinoje" apsigyveno nekilnojamojo turto ekspertas, agentūros "011"atstovas Mantas Jaruševičius su šeima.

"Ieškodamas, kur įsikurti, į visus pasiūlymus žiūrėjau ir pragmatiškai, ir iš estetinės pusės. Kad būtų saugu, patogu, bet kartu ir jauku bei būtų geras susisiekimas su miestu", – dėstė M.Jaruševičius.

Šioje srityje turinčio dešimties metų darbo patirties kauniečio profesiniai įgūdžiai ir nuojauta neapgavo – gyvenimu "Medeinoje" patenkintas ir jis, ir jo šeima.

Persikraustė greta

Jam antrino ir informacinių technologijų įmonėje dirbantis Dainius Jaudegis, kuris su šeima iš pradžių gyveno "Medeinos" kvartale, vėliau nusprendė persikelti į šalia to paties vystytojo pradėtą formuoti "Žemynos" kvartalą.

Namą "Medeinos" kvartale jis statėsi savo nuožiūra. "Ieškojome sklypo. Žiūrinėjome ilgai, bet beveik visur tik dar buvo žadama, kad bus atvestos komunikacijos. "Medeinoje" infrastruktūra buvo labiausiai sutvarkyta", – pasakojo D.Jaudegis.

Anot jo, žmonės dažnai apsigauna neįvertinę infrastruktūros reikšmės ir galimų nesutarimų su kaimynais, jeigu dėl viso to reikės tartis ir organizuotis patiems.

"Jeigu gatvelė nėra sutvarkyta, ar visi kaimynai prisidės prie gatvelės tvarkymo? Ar gatvelė bus apšviesta, ar bus šaligatvis, ar kvartalas bus aptvertas, ar atvestas šviesolaidis?" – patarė atkreipti dėmesį į aplinką pašnekovas.

"Kai yra atsakingas vystytojas, jis kvartalą išvysto iki galutinių sprendimų", – džiaugėsi D.Jaudegis ir pridūrė, kad žiemos rytais atsibudęs jis jau rasdavo kvartale nuvalytą sniegą.

Jam imponuoja ir kaimynų bendruomeniškumas bei kvartaluose nustatytos bendros taisyklės, pavyzdžiui, kvartalo viduje ribojamas automobilių greitis, neleidžiama laikyti kovinių šunų, gyventojai įpareigojami jam priklausančiame sklype laikytis švaros ir tvarkos.

"Šių kvartalų vystytojai, statytojai juos ir administruoja bei palaiko bendrąją tvarką. Pavyzdžiui, aną dieną man jau skambina: tavo statybininkai šiukšlina. Kvartalai anaiptol nepalikti likimo valiai, jaučiama šeimininko ranka", – pastebėjo D.Jaudegis.

Miesto centro kaimynystė

Nepaisant visų pranašumų, naujame name Jaudegių šeima pragyveno penkerius metus. "Lietuviai, jeigu statosi namą, tai ir sau, ir vaikams, ir dar dviem gyvenimams. Taip dariau ir aš, bet ilgainiui supratau, kad labiau noriu ne dviejų aukštų namo, o vieno – toks patogesnis gyventi su vaikais", – kalbėjo Kauno rajono gyventojas.

Sužinojęs, kad šalia tie patys nekilnojamojo turto vystytojai –  "GB group" – formuos vieno aukšto namų kvartalą D.Jaudegis įsigijo sklypą ten ir tuoj taps "Žemynos" kvartalo naujakuriu.

Be to, gyvendamas "Medeinoje", savo akimis matė, kaip šie vystytojai, kurie apsiėmę ir administruoti savo pastatytus kvartalus, sprendžia problemas ir kvartaluose palaiko tvarką. Be viso to, kvartalai yra stebimi vaizdo kameromis, yra įrengtos laisvalaikio ir žaliosios zonos. Naujausiame – "Gabijos" kvartale – yra išsaugota ilgaamžė liepų alėja, kuri lygiomis dalimis priklausys visiems gyventojams. Prie alėjos bus įrengtas pėsčiųjų takas pasivaikščiojimams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ispudingai

Ispudingai portretas
Kazkada kalnieciai, eiguliai,silainiai irgi buvo kolhozo laukai,juk lietuva kaimas ukininkai

gryztu zaibiskai namo

gryztu zaibiskai namo portretas
cia reklamuvka,o kalnieciai tai ner kalygint tu namu pastatytu kolhozo laukuose
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių