Gruzijos meno ir skonio namus gruzinės bei lietuvio dukra įsteigė Kaune

  • Teksto dydis:

Aukso vidurys tarp Azijos ir Europos – taip savo antrą tėvynę apibūdina Gruzijos meno ir skonio namus Kaune įsteigusi Kristina Baranauskaitė.

Ji – Gruzijoje gimusios ir užaugusios graikės Luizos ir amžinybėn jau išėjusio lietuvio Vytauto dukra. Kristina jau kurį laiką šeimininkauja Kauno centre savo įkurtuose Gruzijos meno ir skonio namuose. Sako, jie gimė iš meilės, kuria spinduliavo ypatingą ryšį puoselėję tėvai.

„Prieš 52 metus mano tėtis trims dienoms nuvyko į komandiruotę Gruzijoje. Turėjo tiktai tris dienas, kad atrastų savo gyvenimo laimę, meilę ir per tas tris dienas sutiko mano mamą. Ir to užteko, kad įtikintų ją, kad jos gyvenimas bus išties kupinas meilės, netikėtumų, staigmenų ir džiaugsmo. Ir iš tiesų, ji pasitikėjo mano tėčiu ir jiedu pragyveno 50 metų“, – pasakoja kaunietė.

Suderinti prieskoniais bei žalumynais turtingą mamos gimtinės virtuvę ir jai taip patinkantį meną Kristina svajojo jau seniai, tad Gruzijos kultūros salelėje ji rengia ir parodas, ir gruziniškų patiekalų gaminimo pamokas, kino ir poezijos vakarus, įvairius susitikimus ir teminius vakarus, skirtus antrajai savo tėvynei. Gruzijos meno ir skonio namus menotyros studijas baigusi Kristina vadina sunkiausia savo liga.

Kokia gruzinų gyvenimo džiaugsmo paslaptis ir svarbiausia jų nacionalinių patiekalų sudėtinė dalis, Kristinos teiravosi Giedrė Baltrušytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių