Griuvėsiuose prispaustą vyrą gelbėjo mažiausiai pusvalandį

Kaune, Radvilėnų plente, šalia kareivinių stovinčiuose griuvėsiuose, penktadienį popiet gelžbetoninė plokštė prispaudė 39-erių metų vyrą.

Pranešimas apie nelaimę buvo gautas netrukus po 13 val. Gelbėtojai užtruko bent pusvalandį, kol išvadavo nelaimėlį.

Į nelaimės vietą pirmieji atskubėjo medikai. Supratę, kad patys nepajėgs ištraukti gelžbetoninės plokštės prispausto vyro, paramedikai pagalbos kreipėsi į ugniagesius.

Pasak Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovės spaudai Džiugintos Vaitkevičienės, plokštei atkelti buvo iškviestas statybinis kranas. Ugniagesiai buvo pasiruošę panaudoti ir pripučiamas oro pagalves, tačiau nei krano, nei pagalvių neprireikė. Žmogų prispaudusią plokštę gelbėtojai pakėlė automobilių avarijose naudojamu hidrauliniu plėstuvu.

Plokštė vyrui buvo prispaudusi ranką ir koją. Sužeistasis išvežtas į gydymo įstaigą.

Nelaimės aplinkybės neaiškios. Apgriuvusiame pastate, kurio perdanga ir užgriuvo vyrą, mėtėsi įvairūs daiktai, prie sienos buvo suręstas gultas.

Neatmetama, kad nuošalioje teritorijoje galėjo glaustis benamiai. Vidurdienį Kaune ėmė stipriai lyti. Labiausiai tikėtina, kad vyras slėpėsi nuo lietaus, o vandens paplauti griuvėsiai neatlaikė, plokštė nugriuvo.

Aiškinamasi, kas prispaustam vyrui iškvietė pagalbą. Kuomet atvažiavo gelbėtojai, nelaimėlis gulėjo vienas. Teritorija nepanaši į mėgstamą gyventojų pasivaikščiojimų vietą.

Ugniagesiams apie nelaimę pranešta bendruoju pagalbos telefonu, tačiau panašu, kad pirmieji signalą gavo medikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių