Vaiduoklį reikia palikti kaip kultūros paminklą?

Apleisto "Respublikos" viešbučio griovimą, be abejonės, galima vadinti svarbiu Kauno įvykiu. Tik panašu, kad šiam žingsniui pritaria toli gražu ne visi kauniečiai.

Naktimis danguje pakibusi pilnatis sunerimusiems miestelėnams ėmė sufleruoti, kad Karaliaus Mindaugo prospekte dešimtmečius stūksančio vaiduoklio nevalia griauti. 1988 m. pradėtą, tačiau taip ir nebaigtą lipdyti daugiaaukštį esą būtina palikti kaip kultūros paminklą ir neįkainojamą istorinę vertybę ateities kartoms.

Per pastarąsias dienas Kultūros paveldo departamento Kauno skyrius sulaukė bent kelių laiškų su raginimais užkirsti kelią miesto valdžios planams ir vaiduoklio link nukreiptiems buldozeriams.

"Gavome prašymą dėl didingo pastato išsaugojimo ateities kartoms Kaune - "Respublikos" viešbučio. Rimtai. Paaiškinimas, sakyčiau, yra dangaus objektų išsidėstyme šiomis dienomis. Jau panašus toks koks trečias per kelias dienas", - antradienio vidudienį įrašu savo "Facebook" paskyroje pasidalino Kultūros paveldo departamento Kauno teritorinio padalinio vedėjas Svaigedas Stoškus.

Tiesa, susisiekus su juo pikantiškų detalių neišgirdome - visus komentarus S.Stoškus žadėjo pateikti tik atsakęs laiškų autoriams.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad gigantiški "Respublikos" viešbučio griaučiai bus pradėti griauti kitą savaitę. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
yra idomi moteriske kuri policijos sugriuvusi pastata priskiria paveldui gali priskirti ir sita nes uz juos nieko negavo o uz dyka ir i aki negausi

TO: Vladui

TO: Vladui portretas
Čia jokio bukoprotiškumo nebuvo. Ir projektas buvo geras. Tiesiog pasikeitė laikmetis ir dingo pinigėliai.

FAKTAS

FAKTAS portretas
Kai jau nebėra kuo sunervinti ir įsiūbuoti žmones, visada surandamas koks nors šūdo gabalas ir vėl pakurstomos aistros. Ponai dundukai, kai verslinykas nusiperka daiktą, jis iš jo niekada nedarys istorinio paveldo, bet transformuos į pinigų darymo mašiną. Tai elementaru. Ir kol meras valdžioje jis visur darys prielaidas ateities verslui, kai jau nebebus valdžioje.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių