Greitosios pagalbos brigados keliasi arčiau rajono žmonių

Nuo ateinančių metų trys visą parą budinčios medikų brigados iš Kauno mieste esančios dispečerinės tarnybos bus perkeltos į naujai steigiamus postus Girionyse, Sitkūnuose ir Akademijoje. Šį sprendimą jau palaimino Kauno rajono valdžia.

Anot rajono savivaldybės, taip iš naujųjų postų į rajono seniūnijas skubantys medikai pagalbos laukiančius žmones pasieks greičiau.

Nuo 2013 metų sausio 1 dienos visos Kauno rajone veikiančios greitosios pagalbos brigados bus valdomos iš vienos Kauno mieste esančios centralizuotos dispečerinės.

Savivaldybės gydytojas Romualdas Žekas atkreipia gyventojų dėmesį, kad keisis ir bendravimas su pagalbą kviečiančiais žmonėmis: pirmiausia paskambinusiojo bus klausiama, kur yra nukentėjusysis, užduodami kiti klausimai. Teigiama, kad tai gali būti labai svarbu, jei netikėtai nutrūktų telefono ryšys.

Be to, pasak R.Žeko, skambinantieji turėtų nepamiršti, kad skubiais atvejais dar tebekalbant su dispečeriu artimiausias greitosios medicinos pagalbos automobilis jau važiuoja pagal iškvietimą – taip taupomos kartais lemtingomis galinčios tapti minutės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V

V portretas
nemanau kad bus greiciau ,tai tik miesto greitojoje o ne rajono .rajonas yra sudetinga situacija reik isaiskint kur ir kiekvieno misko keleli ,to centras tikrai nesuspes isaiskinti ,kai kur soduose navigacijos net nerodo gatveliu ,abejoju ar nebus sujungimas stabdys greitajam pasiekimui pas pacientus

V

V portretas
Pradzia jau yra,galit rajono gyventojai pasidziaukti ,sulaukdavote greitaja per 15 25 minutes dabar sulauksit dvigubai ilgesni laika.Vien kvietimai brigadoms perduodami per trejes rankas ,tai uztrunka apie 10 min,o kokie atstumai susidaro iki ligonio vos ne dvigubai ilgesni.turejo buti protingos galvos sia nesamone sugalvoti,Vaziuodavo brigada is centro i garliavos kvietima o dabar is Sitkunu vaziuoja i garliava ,ar tai skaitosi kad greitoji greiciau atvaziuos pas ligoni ir tt

v nerasykit nes trina

v nerasykit nes trina portretas
kAS IKURE TA DURNIU LAIVA ,anksciau i kacergine vaziuodavom is pakrascio gatves o dabai is vilkijos ,kam tai naudinga plauti musu uzdirbtus pinigelius ,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių