Greitį mažinantys kalneliai sulauks remonto

Šiemet papildomai įrengti greitį mažinančių kalnelių Kauno mieste neplanuojama. Dėmesys bus sutelktas į jau esamų kalnelių atnaujinimą. Artimiausi metu planuojama remontuoti Apuolės ir Aukštaičių gatvėse esančius kalnelius, pranešė savivaldybė.

Siekiant užtikrinti saugias eismo sąlygas, Kaune įrengtas 21 greitį mažinantis kalnelis. Daugiausiai jų – šalia mokyklų, darželių, pavojingų sankryžų.

Greitį ribojančių kelio ženklų pastatymas retai išsprendžia eismo saugos problemas pavojinguose kelio ruožuose. Dėl to kaip ypač efektyvus būdas reguliuoti transporto priemonių greičius keliuose pasiteisino greitį mažinantys kalneliai, kurie Kauno mieste pradėti įrenginėti 2008 metais.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojo Gintauto Degučio, šią greitį mažinančią priemonę dalis gyventojų savo privačiose valdose yra įsirengę ir savo lėšomis.

„Kaune yra nemažai kvartalų, kuriuose kauniečiai savo iniciatyva įsirengė greitį mažinančius kalnelius ir taip ėmėsi tramdyti greičio mėgėjus. Žinoma, būtų kur kas geriau, jei visi vairuotojai būtų atsakingi ir tokiomis priemonėmis nereikėtų reguliuoti greičio", – sakė G.Degutis.

Greitį mažinantys kalneliai mieste yra įrengti Apuolės g., A. Mackevičiaus g., Aukštaičių g., Muitinės g., Kovo 11-osios g. atšaka tarp Chemijos g., Vytauto g., Geležinio Vilko g., Rytų g., Romuvos g., Žemaičių g., Žemaičių g., A. Ir J. Gravrogkų g., M. Gimbutienės g., Širvintų g., Giedraičių g., Vėtrungės g., Šarkuvos g.



NAUJAUSI KOMENTARAI

eikit

eikit portretas
nuostabus kalneliai buvo irengti prie Mato mokyklos Vaidoto gatveje-vairuotojai juos apvaziuodavo, vos neuzvaziuodami ant saligatvio.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių