Greičio mėgėjus tramdys tik metų pabaigoje

Pavasarį nuspręsta dešimtyje miesto vietų įrengti greičio matavimo radarus, tačiau iki šiol projektas juda sunkiai. Valdininkai informuoja, jog dar net nėra paskelbtas radarų įsigijimo konkursas.

Dar nieko nėra

Eismo saugumo komisija dar balandį pritarė Kelių policijos siūlymui Kaune įrengti modernius greičio matuoklius. Tačiau miete greičio mėgėjai vis dar laisvai laksto, nes žadėtų tramdymo priemonių nėra. Kelių policijos viršininkas Danas Česnauskas patvirtino, jog kol kas negauna jokių nuotraukų iš Kauno gatvių. Šiuo metu greičio pažeidimai fiksuojami tik ties Marijampole bei Taikos prospekte pastatytuose radaruose.

Kauno miesto savivaldybės atstovai tikina, kad kol kas mieste nauji radarai dar nepastatyti. Šiuo metu dar tik ruošiamasi skelbti pirkimo konkursą, todėl greičio matavimo priemonių dar teks palaukti.

„Šiuo metu parengta techninė greičio matuoklių specifikacija ir netrukus prasidės viešųjų pirkimų procedūros. Planuojama, jog greičio matuoklių sistemos įsigijimui skirtas konkursas bus paskelbtas rugsėjo mėnesį, o patys įrenginiai pradėti montuoti metų pabaigoje“, - komentavo Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Modernūs radarai

Iš viso nutarta mieste įrengti dešimt stacionarių greičio radarų, dažnai vadinamų „inkilais“. Iš pradžių planuojama įsigyti penkis greičio matavimo prietaisus, kurių vieta bus keičiama, tad vairuotojai nežinos, kuris greičio matavimo „inkilas“ yra aktyvus, kuris – ne. P. Keras sakė, kad prietaisus iš vienos vietos į kitą greičiausiai kilnos savivaldybės įmonė „Kauno gatvių apšvietimas“. Ši įmonė prižiūri vienintelį stacionarų greičio matuoklį Taikos prospekte.

Eismo saugumo komisijoje buvo apsvarstyta, jog greičio matuokliai pažeidėjus turėtų fiksuoti abejomis eismo kryptimis. Taip pat svarstyta, kad radarai fiksuos neapdraustas bei techniškai netvarkingas transporto priemones bei vairuotojus, kurie praskriejo per sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui.

Pavojingiausios vietos

Kelių policijos atstovai komisijai buvo nurodę pavojingiausias Kauno gatves, kuriose vairuotojai labiausiai linkę viršyti greitį. Naujomis priemonėmis siekiama ne surinkti kuo daugiau baudų, bet padidinti saugumą.

Eismo saugumo komisija pritarę, jog iki šių metų pabaigos nauji radarai atsiras Savanorių, Europos, Karaliaus Mindaugo, Baltų, Taikos, Šiaurės prospektuose, taip pat Nuokalnės, Tunelio, R. Kalantos bei Jonavos gatvėse.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ddddd

ddddd portretas
Daugiau nieko nesigirdi tik greitis ir greitis .Kokie cia mieste greiciai . JUs geriau pradekit ziureti kad baigia uzsikimsti gatves nes nera sutavrkyta eismo sistema . Paziurekit kas darosi Vilijampoleje prie tiltu ,paziurekit kaip tyciojamasi is pesciuju ir gyventoju siauroje Stulginskio gatveje ,kurioje abiem pusem lekia simtai automobiliu . O kas bus dar veliau .Kas darosi senamiestyje . Aplink pilna tusciu gatviu ir gatveliu ,bet pagrindinemis viskas uzkimsta . Bet ar tokiam MIkaiciu ir Kerui daeis ,kad galima pakoreguoti su vienpusiais eismais ir apvaziavimais .Nuvaziuokit i Estija ar Vokietija ir pasimokykit .

kostia

kostia portretas
jo jo gerai tik ydomu kas aplinkeli sugalvojo furom uzdraus antra juosta vaziuot tiesiok baisu kiek ziopliu vaziuoja zenklas 80 o lengvieji automobiliai vaziuoja 70 abiem eismo juostom

Pritariu

Pritariu portretas
Gerai, kad bus įrengti radarai. Kartais pro šalį tiesiog šauna mašinos. Gal mažiau bus avarijų
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių