G.Raudonis lieka savivaldybės kontrolieriaus pareigose

Ilgamečio Kauno miesto savivaldybės kontrolieriaus Gedimino Raudonio tarnyba pratęsta iki kitų metų sausio 31 dienos.

Dar  pernai G.Raudoniui suėjo pensinis amžius, 65 metai. Tada kontrolierius pasinaudojo įstatymo numatyta galimybe ir paprašė jam pratęsti tarnybos terminą dar metams. Miesto taryba sutiko.

Išaiškėjo, kad G.Raudonis savo prašymą pratęsti tarnybą parašė dar gegužę, jį įteikė merui Andriui Kupčinskui, tačiau tarybos sekretoriate sprendimas kažkodėl užsilaikė apie mėnesį, kol pasiekė miesto tarybą. Kodėl taip įvyko, lieka neaišku.

Redakcijos žiniomis, šis postas labai domino konservatorius. Kaip apie tinkamus kandidatus, savivaldybės užkulisiuose buvo kalbama apie administracijos direktoriaus pavaduotoją Remigijų Skilandį arba miesto tarybos narę Editą Gudišauskienę, tačiau pastaroji atsisakė.

Tačiau konservatorių frakcija ir jos seniūnas Vygandas Gudėnas tarybos posėdyje pasiūlė palikti G.Raudonį pareigose. Argumentuota, kad valstybės tanautojai, palikę pareigas, negauna didelių socialinių garantijų. Be didesnių diskusijų, G.Raudonio tarnyba buvo pratęsta.

Savivaldybės kontrolierius – pareigūnas, prižiūrintis savivaldybės administracijos, administravimo subjektų ir kontroliuojamų įmonių finansinį bei veiklos auditą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JOOO

JOOO portretas
Sovietiniam senoliui tikrai nesinori apleisti minkštos kėdės. O ką jis gero padarė, kai savivaldybėje apstu pažeidimų ?

Jolka

Jolka portretas
labai puikus,saunus,paprastas ir nuosirdus zmogus.Sekmes ir sveikatos Jums,gerasis zmogau.

Taigi

Taigi portretas
Jis toks gerutis, kad net savo tiesioginių pareigų neatlieka.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių