Grafas dirigavo Aleksoto bendruomenės šventei

Sekmadienį 12-tą kartą vykstanti Aleksoto šventė buvo surengta Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sode prie tvenkinių, kurie priklausė grafo Josefo Godlevskio dvarui. Todėl aleksotiškiai rinkosi ne į šiaip šventę, o į „Pikniką grafo dvare“.

Pageidaujamas šventės elementas buvo Napoleono laikmečio dvasią atitinkantis drabužis ar bent jau atributas.

Visus susirinkusiuosius sveikino grafas Josefas Godlevskis, vietiniams dar žinomas kaip Aleksoto bendruomenės pirmininkas Zenonas Šalna. Geros nuotaikos linkėjo ir jo dešinioji ranka Aleksoto seniūnė Lukrecija Navickienė.

Aidint šeimininkų ir svečių kalboms visai šalia scenos tiesėsi rudens gėrybių kilimai. Aleksoto mikrorajone esantys darželiai ir mokyklos kūrė rudens derliaus kompozicijas. Vienuose kūriniuose dominavo daugiau gėlių, kituose – vaisiai, daržovės.

Bendruomenės nariai ir guvernantėmis persirengusios mokytojos rengė įvairias estafetes vaikams, skambėjo moksleivių dainos. Šventės kulminacijai buvo pakviesta legendinė grupė „Rondo“ ir Kauno rajono choras „Božolė“.

„Kadangi šie metai laikomi Napoleono metais, tai ir kilo mintis toje pačioje dvasioje rengti šventę. Galų gale čia netoli grafo dvaro anuomet stovėjo lenkų pulkai ir jie svečiuodavosi pas grafą“, - istoriniais faktais rėmėsi seniūnė L.Navickienė.

Bendruomenės pirmininkas Z.Šalna juokavo: „Derlius nuimtas – laikas puotauti“. Pirmininkas šyptelėjo, kad šventėje teks atsakyti į vieną klausimą: kaip mes gyvename? Galimi tik du atsakymo variantai  - gerai arba labai gerai. Tačiau sekundę pasvarstęs pirmininkas persigalvojo: „Greičiausiai bus trečias – nuostabiai“.

Aleksoto bendruomenė vienija apie 200 aktyviausių narių. Z.Šalna pasakojo, kad dar vasarą važiuojantį dviračiu jį vis stabdydavo aleksotiškiai ir klausdavo, kurią tiksliai dieną bus šventė. Niekam net nekildavo mintis klausti, ar bus šventė. Aleksoto šventė jau tapo tradicine pramoga gyventojams.


Šiame straipsnyje: šventėAleksotaspiknikasgrafas

NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
pusė repertuaro nukopinta nuo derliaus šventės, kita pusė nuo hanzos šventės. Kažkaip viskas kartojasi.

Aleksotiškis

Aleksotiškis portretas
Matosi, kad ponia Balžekiene jau ruošiasi i Seimą, ji visur suspeja, štai ka daro noras papulti bet kokia kaina i Seima.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių