G.Petrikui teismas skyrė 9 metus nelaisvės

Subendrinęs bausmes Vilniaus apygardos teismas trečiadienį paskelbė, kad buvęs EBSW koncerno prezidentas Gintaras Petrikas nelaisvėje turi praleisti iš viso devynerius metus.

Teismo sprendimu, ši bausmė turi būti skaičiuojama nuo 2009-ųjų liepos 27 dienos, kuomet Kauno apygardos teismas G.Petrikui skyrė septynerių metų laisvės atėmimo bausmę už 24 mln. litų bendrovei „Investicinė Kauno holdingo kompanija“ indėlininkų patikėto turto iššvaistymą. Lietuvos apeliacinis teismas šiemet sausį yra patvirtinęs šį nuosprendį.

Be to, į bausmės laiką turi būti įskaičiuotas suėmimo laikas JAV nuo 2004 metų gegužės 3-iosios iki 2007 metų rugsėjo 21-osios ir Lietuvoje nuo 1995 metų spalio 17-osios iki spalio 20-osios.

G.Petrikui yra paskelbtas ir kitas nuosprendis, taigi bausmės buvo subendrintos iš dalies pridedant. Vilniaus apygardos teismas 2010 metų vasarį G.Petrikui skyrė penkerių su puse metų laisvės atėmimo bausmę dėl turto iššvaistymo 1995 metais, kai jis buvo Lietuvos valstybinio komercinio banko tarybos pirmininku bei asociacijos „Grupė Rytai, Baltijos šalys, Vakarai“ (EBSW) prezidentu. Nuosprendį yra patvirtinęs ir Lietuvos apeliacinis teismas. Remiantis Vilniaus teismo verdiktu, G.Petrikas būtų į laisvę išėjęs kovo 6 dieną.

Tokį verdiktą trečiadienį Vilniaus apygardos teismo teisėjas Vladislavas Lenčikas paskelbė atsižvelgęs, kad G.Petrikas buvo nubaustas už sunkias veikas, kurios sukėlė sunkias pasėkmes.

Pats teisėjas sakė, kad laiko, kiek dar reikėtų G.Petrikui kalėti, neskaičiavęs.

Ši nutartis gali būti per penkias dienas apskųsta Lietuvos apeliaciniam teismui.

50-metis G.Petrikas bausmę atlieka Pravieniškių pataisos namuose- atvirojoje kolonijoje.

G.Petrikas iš Lietuvos pabėgo 1997 metais. JAV jis gyveno svetima pavarde, vertėsi akinių nuo saulės prekyba.

2004-ųjų pavasarį Lietuvos prašymu buvęs EBSW prezidentas sulaikytas JAV. Lietuvos prašymu jį sulaikė JAV Federalinių tyrimų biuro pareigūnai.

Kurį laiką lietuvis bylinėjosi dėl ekstradicijos, rašė skundus, tačiau vėliau pranešė sutinkąs būti išduotas. 2007-ųjų rugsėjo 20 dieną G.Petrikas  pargabentas į Lietuvą.


Šiame straipsnyje: Gintaras PetrikasPetrikasEBSW

NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisininkas megejas

Teisininkas megejas portretas
Stai jums ir adv. Sviderskas, nurove gera honorara, o naudos kazin ar buvo ? Geriau jau butu samdes Klaipedos teisininku ordina - tai bent butu sutaupes.

blogas

blogas portretas
mazai dave.reikejo 20metu

PALEISKIT JUS TA PETRIKA

PALEISKIT JUS TA PETRIKA portretas
. PETRIKO BYLA - TAI PASIEKME, TU NUSIKALTIMU KURIAS PADARE pseudokomuniagu gauja pavadinimu"SAJUDIS". Butent jie, Sajudzio nusikalteliai - klure tokiu istatymus, kuriais pasinauduojo naivus zmones kaip Petrikas ir buvo "pakabinti". TIKRI NUSIKALTELIAI sedi seime, vyriausybeje ir prokuraturoj - JIE ISHVOGE MILIJARDUS ISH PAPRASTU Lietuvos ZMONIU IR NEI VIEĖNAS NESEDI. Petrikas, Daktaras, Dekanidze - tai atpirkimo oziai. Nesakau, jie ne angelai,gal jiems ir nuberedavo trupiniai - TACIAU PAGRINDINIS MAFIJOZINIS STALAS BUVO IR YRA VYRIAUSYBEJE, PREZIDENTUROJ IR SEIME. Jurijus Subotinas.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių