„Girstučio“ baseinas tikisi per metus gauti 1,5 mln. litų pajamų

  • Teksto dydis:

"Faktas – 190 tūkst. litų buvo surinkta per du mėnesius. Tai yra panašūs skaičiai, kiek trys plaukimo mokyklos per visus metus", – spaudos konferencijoje sakė M. Špokas.

Rekonstruotą "Girstučio" baseiną valdantis plaukimo centras tikisi pirmaisiais veiklos metais gauti pusantro milijono pajamų, pirmadienį sakė centro vadovas Mindaugas Špokas, pristatydamas pirmųjų mėnesių veiklos rezultatus.

Per du mėnesius – 8 tūkst. lankytojų

"Faktas – 190 tūkst. litų buvo surinkta per du mėnesius. Tai yra panašūs skaičiai, kiek trys plaukimo mokyklos per visus metus", – spaudos konferencijoje sakė M. Špokas.

Vis dėlto jis pripažino, kad šildymo laikotarpiu baseinui nepavyks dirbti pelningai.

"Mūsų optimistinis skaičiavimas, kad miestui metams objekto išlaikymas su vasaros ir žiemos sezonu kainuotų apie 2 mln. litų, o pajamų generuosime, jeigu anksčiau drąsiai sakiau, kad apie milijoną, dabar nedrąsiai galiu sakyti, kad bandysime sugeneruoti pusantro milijono", – kalbėjo plaukimo centro vadovas.

Plaukimo centro duomenimis, per šiuos mėnesius baseine apsilankė 8 tūkst. lankytojų, o per vasarą vykusias plaukimo stovyklas plaukti išmoko 351 vaikas.

Šiuo metu plaukimui baseine užsirašę yra 620 vaikų – visos grupės užpildytos buvo jau rugpjūčio viduryje.

Ieškos būdų baseiną valdyti be koncesininko

Rekonstruotas "Girstučio" plaukimo baseinas buvo atidarytas šių metų birželį. Jo rekonstrukcija kainavo 21 mln. litų. Ją atliko bendrovės "Sienojus" ir "Kamesta".

Kauno miesto savivaldybė ieškos būdų pakeisti "Girstučio" baseino valdymo sąlygas taip, kad jai nebereikėtų ieškoti privataus operatoriaus, pirmadienį pareiškė miesto meras Andrius Kupčinskas. Pasikeitusiai savivaldybės pozicijai įtakos turėjo baseino pirmųjų mėnesių rezultatai.

"Dabar turime trejų metų laikotarpį, kada savivaldybė gali įsteigusi biudžetinę įstaigą pati gali tvarkytis. Su tais veiklos rezultatais bandysime panaikinti tą nuostatą, kad privaloma atvesti operatorių", – kalbėjo A.Kupčinskas.

Įpareigojimą ieškoti koncesininko baseinui iškėlė Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšas administruojanti Verslo paramos agentūra. Mero teigimu, pirminė sąlyga buvo 3 mln. litų privačių investicijų. Tačiau, kai paskelbus du konkursus nepavyko rasti potencialių operatorių, pavyko šią sumą sumažinti iki 1 mln. litų.

"Tada atsirado "Birštono mineraliniai vandenys", bet jie su ta sąlyga, kad investuos, paprašė vos ne trigubai daugiau atgauti. Mums tai buvo nepriimtina, todėl įsteigėme biudžetinę įstaigą. Bet atskyrus tas dvi – sportinę ir pramoginę – dalis, tikrai veikla nebūtų buvusi efektyvi", – mano Kauno miesto meras.

Atiduoti dalį komplekso privačiam operatoriui nenorėtų ir Kauno plaukimo centrui vadovaujantis Mindaugas Špokas. Jo teigimu, tai, kad visos paslaugos yra pateikiamos drauge, kuria šio objekto pridėtinę vertę.

"Tos dvi dalys atskirai funkcionuoti fiziškai net neįsivaizduoju kaip galėtų. Turime didelį paslaugų spektrą, kur vienoje erdvėje galima gauti daug paslaugų", – kalbėjo M.Špokas.

Valdyti baseinui Kauno miesto savivaldybė šių metų kovą įsteigė biudžetinę įstaigą. Tuomet kalbėta, kad baseinas bus skirtas griežtai tik sportinei veiklai, o pramoginei daliai bus ieškoma operatoriaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

suo ir kaulu dziaugiasi

suo ir kaulu dziaugiasi portretas
Pastatė neishnaudojant puikių pogų, kaip baseinaą padaryti dar patrauklesnį. Kad ne tik bobutės ir vaikučiai po litą neštų, bet ir mieto biudzetas pilnėtų. Per Lietuvos cempionata teko mašina palikti Chemijos pr.ir kulniuoti pusę km, "tribuna" sausakimša. Dalyviai ropsciasi per tureklus kad pakliuu i tribuas atsisesti,..kitaip reiktu voliotis prie baseino....aibe trukumu...skebkit konkursa baseino rekonstrukcijai, pozemine masinu aikstele tiju aukstu statykit, 10 taku irenkit....orgamizuokit turnyrus kaip ISM Berlin po 7000 dalyviu,...va tada ir EYOF nebusit gale, ir miestas tures papldomu pajamu ir vaiksciotigalesit galves ishkele.

Mėgėjas

Mėgėjas  portretas
Dziaugemes šiuo baseinu ir linkekime tolimesnes sekmės!

Pinokis

Pinokis portretas
Pirma reikia gauti, o paskui girtis.Dabar visi tik gyriasi, o paskui teisinasi, kad nepasisekė.Blogai kai vadovai yra su vaikiškom smegeninėm.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių