Ginčai dėl stotelių stoginių tęsis teisme

  • Teksto dydis:

Teismas nutraukė Kauno valdžios ir bendrovės „Reklamos arka“ gegužės viduryje pasirašytą koncesijos sutartį dėl transporto stotelių stoginių įrengimo ir priežiūros. Miesto valdžia teismo sprendimą žada skųsti, o kol kas už stoginių naudojimą lieka atsakinga viena didžiausių lauko reklamos agentūrų „JCDecaux“.

Kauno apygardos teismas rugsėjo 15 dieną patenkino „JCDecaux“ prašymą ir nurodė Kauno savivaldybei nutraukti gegužės 12 dienos koncesijos sutartį su „Reklamos arka“. Teismas nutarė, kad sutartis prieštarauja įstatymui ir dėl to pripažįstama niekine ir negaliojančia.

Savivaldybės Teisės skyriaus vedėjos pavaduotoja Indrė Brazė BNS teigė, kad ketinama skųsti teismo sprendimą. Apeliaciniam teismui skundas gali būti pateiktas per 14 dienų.

„Teismo vertinimu, bylos aplinkybės leidžia spręsti, kad atsakovė (Kauno miesto savivaldybės administracija - BNS) po įpareigojančio pasiūlymo pateikimo, derybų metu pakeitusi konkurso sąlygas, pažeidė laisvos konkurencijos principus, Viešųjų pirkimų įstatymo principus bei koncesijos suteikimo tvarką“, - rašoma teismo nutartyje.

Pasak teismo, panaikinus sutartį, Kauno valdžia privalo spręsti dėl tolesnio konkurso vykdymo.

Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras BNS sakė, kad kol vyks ginčai teismuose, stoteles, dėl kurių kilo ginčas, ir toliau eksploatuos „JCDecaux“.

„„JCDecaux“ stoginės, kurios buvo pakankamai normaliai prižiūrimos ir anksčiau (...), tai jeigu bus apskundimas, kol vyks nagrinėjimas teismuose, tol tos stoginės turėtų stovėti“, - BNS sakė P.Keras.

P.Keras taip pat teigė, kad mieste yra apie 50 bendrovės „Lagunta“ naudojamų stoginių, kurių būklė neleido jų ilgiau naudoti ir jos turėjo būti pašalintos.

„Jos yra demontuotos ir jų vietoje laikinai savivaldybės įmonės įrengs stogines. Vėliau ateityje, jeigu tas koncesijos konkursas toliau vyks, tai šitos stoginės galėtų būti perkeltos į miesto pakraščius“, - kalbėjo P.Keras.

Pasak jo, savivaldybės įmonės „Kauno autobusai“ ir „Kauno švara“ įrengs apie 50 stoginių.

Ginčas dėl beveik 350 stotelių stoginių įrengimo kilo gegužės pabaigoje, kai Kauno valdžios skelbtame stotelių stoginių įrengimo ir priežiūros konkurse laimėjo vienintelė dalyvė „Reklamos arka“. „JCDecaux“ pasiūlymo nepateikė, nes, anot jos, konkurso sąlygose numatytos sutarties detalės neatitinka realybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

super

super portretas
Kaunas toliau turės senąsias stoteles:)

na va

na va portretas
jeigu neklystu, kai statė stogines, buvo rašoma, kad firma įrengs stogines, su ja bus sudaryta sutartis, kad ta firma stogines prižiūrės, o pasibaigus sutarčiai, tos stoginės atiteks miestui. O čia staiga griauna stogines

/

/ portretas
vaiku zaidimai ,pastato stogine ,nugriauna.vel stato. cirkas tik lietuvoja, taip ir gali buti. kiek teko keliauti, visame pasaulyja stovi nuolatines stogines. bet tik ne pas mus,nes cia lietuva.ir niekam neidomu ,kad senas ,ar ligotas zmogus neturi kur atsisesti ,ar pasislepti nuo krituliu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių