Gimtadienio šventėje vaikai vos neužspringo tortu su viela

Gimtadienio šventė Kaune galėjo baigtis nelaime. Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai pasiskundęs kaunietis pranešė, kad jo mažametė dukra prarijo metalinės vielos gabalėlį, kuris buvo „Bijolos“ pagamintame gimtadienio torte.

Pasak tėvo, dar keletą vielos gabalėlių vaikai, dalyvavę šventėje, tiesiog išspjovė.

Dėl pažeidimų laikinai sustabdyta bendrovės „Bijola“ konditerijos cecho, įsikūrusio Kaune, Kovo 11-osios g., veikla.

Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojas Petras Tarvydas patvirtino, jog patikrinimo metu konditerijos ceche nustatyti grubūs gamybos technologijų bei bendrų higienos reikalavimų pažeidimai.

„Įmonės konditeriai gaminių puošimui naudojamas įvairias figūrėles sutvirtindavo metalinėmis vielutėmis, nors maisto produktų gamyboje yra draudžiama naudoti ne maisto medžiagas", – teigė P. Tarvydas.

Jo teigimu, vartotojas, įsigydamas tortą ar kitą gaminį, turi būti tikras, kad ir gaminys, ir puošybos detalės yra valgomi.

Maisto gamintojai privalo žinoti, kad nevalgomų detalių naudojimas kelia tiesioginį pavojų vartotojų sveikatai, ypač jei tai smulkios dalelės. Jų nepastebėjus jas lengva nuryti, užspringti“, – akcentavo P. Tarvydas.

Įmonė įpareigota nedelsiant surinkti iš rinkos visus produktus, kurių gamyboje buvo panaudotos nevalgomos detalės. Atsakingam įmonės atstovui paskirta administracinė nuobauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip

kaip portretas
ar galima tortams gaminti ,naudoti vielas nuo kada isigaliojo tokie variantai tai netoli iki tragedijos ,izulumas ,nepaisymas elementariausiu taisykliu cia yra neprofesionalu darbas gal but supainiojo su santechnika baisu!!!!

romek

romek portretas
Noras perspjauti konkurentus ? Mano nuomone - atimt licenziją

vasara

vasara portretas
daug metu perku tortus Bijolos ir ne karto nera nuvyle. arba cia konkurentu samokslas arba kokia nepatenkinta gyvenimu kliente :) nes lygiai taip pat naudojama papuosimam ir smeigtukai, ir tos pacios leles
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių