Gėrio pergalė Sausinės kaime

  • Teksto dydis:

Vakar virš Sausinės kaimo Kauno rajone skaisčiai švietusi saulė ir besišypsantys žmonių veidai simbolizavo gėrio triumfą: padegėlių Žilvijos ir Virginijaus Kleizų sodyboje vyko įkurtuvės.

Vakar virš Sausinės kaimo Kauno rajone skaisčiai švietusi saulė ir besišypsantys žmonių veidai simbolizavo gėrio triumfą: padegėlių Žilvijos ir Virginijaus Kleizų sodyboje vyko įkurtuvės.

Kaip rašė portalas kaunodiena.lt, prieš keliolika metų sutuoktinių gyvenimą juodu nuodėguliu užbraukė gaisras, kurį sekė kitos nelaimės, ilgam panardinusios šeimą į neviltį. Per gaisrą Virginijus prarado darbingumą, susirgo depresija.

Daug metų gyvenusi vėjų perpučiamame pastate, šiandien Kleizų šeima džiaugiasi už aukotojų lėšas pastatytu moduliniu nameliu. Nors naujame būste šeima gyvena jau keletą mėnesių, tik šiandien įvyko namelio įkurtuvės.

Į šeimininkų išpuoselėtą ir gėlėmis papuoštą kiemą susirinko aukas padegėliams rinkusio Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondo atstovai, meras Valerijus Makūnas, Seimo nariai Raminta Popovienė ir Antanas Nesteckis, kiti akciją aktyviai rėmę bendruomenės nariai.

„Sujungėme tris jūrinius konteinerius, sienas apšiltinome, įdėjome langus, duris ir prašom – dviejų miegamųjų ir virtuvės, kaip šiais laikais įprasta – sujungtos su valgomuoju, – namelis, iš viso 42 kv. m naudingo ploto", – pasakojo statybos darbams vadovavęs savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėjo pavaduotojas Andrėjus Žukauskas.

Neseniai namelis prasiplėtė – jame atsirado erdvus vonios kambarys.

Kleizų šeimoje auga du sūnūs – Arminas ir Andrius. Todėl aukų rinkimo vajuje aktyviai dalyvavo Kauno rajono mokyklų ir vaikų darželių auklėtiniai. Jie kepė pyragus, juos pardavinėjo, o gautus pinigus perdavė nuo gaisro nukentėjusiai šeimai.

Simboliška ir tai, kad susirinkusiems koncertą surengė taip pat vaikai – Babtų pučiamųjų orkestras.

A.Makūnienė dėkojo visiems, aukojusiems lėšų į specialiąją fondo sąskaitą. Iš viso Kleizų šeimą finansiškai parėmė beveik 100 žmonių. Pagal asmens duomenis matyti, kad kai kurie jų – labai garbaus amžiaus.

„Gerumas daro stebuklus. Nuostabu ir tai, kad gėris dauginasi. Todėl sulaukus pagalbos, reikia atlikti mažiausiai du gerus darbus. Tikiu, kad Virginijus ir Žilvija kada nors taip pat išties ranką nelaimėje atsidūrusiam žmogui", – kalbėjo fondo vadovė A. Makūnienė.

Įkurtuvių nuotaiką pagyvino dar vienas įvykis. „Iš kiaušinių ritasi žąsiukai“, – mamai į ausį pakuždėjo vyresnysis sūnus Arminas. Netrukus Meras V. Makūnas ir kiti svečiai patraukė į Kleizų paukštidę stebėti naujos gyvybės atsiradimo.

Ir dar vienas gera žinia – kaimynai nusprendė Kleizoms padovanoti netoli esantį žemės sklypą. Paukščius auginančiai šeimai tai bus didelė paspirtis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taskutis

Taskutis portretas
Ar čia kalba apie Makūno nedorumą ?

Kodel

Kodel portretas
nedoriems??? Jeigu zinot,tai parasykit kuo jie nedori.

Komentatorius

Komentatorius portretas
O tikrai verta buvo šiems nedoriems piliečiams iškelti tokias iškilmes?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių