Gelbėtojai praneša: ledai Neryje pajudėjo

Ketvirtadienio ryto duomenimis, vandens lygis Neryje prie Kauno nepakitęs.

Papildyta: Apie 15 val. budintis gelbėtojų ekipažas pranešė, kad Neryje pajudėjo ledai. Ledų sangrūdos upe nuo Jonavos atplaukė iki Kauno raj. Lapių seniūnijos ir sustojo ties Masteikiais.

Ugniagesiai ramina, kad pajudėję ledai nepakeitė kol kas stabilios situacijos. Vandens lygis Neryje išlieka nepakitęs.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovė Džiuginta Vaitkevičienė pranešė, kad nuolat budintis gelbėtojų ekipažas situaciją prie Neries tikrino nuo 5 val. ryto.

Remdamiesi sinoptikų informacija, ugniagesiai prognozuoja, kad tokios grėsmingos situacijos, kokia buvo pernai ir ankstesniais metais, nebus. Numatomas mažesnis nei vidutinis potvynis.

„Sinoptikų vertinimu, šiemet kitokia ledo sandara. Praėjusi žiema nepadovanojo gausaus sniego, be to, ir tiek, kiek buvo, jau ištirpo. Taip pat neatsiranda daugiau vandens, nes nėra kritulių“, – aiškino D.Vaitkevičienė.

Nepaisant kol kas raminančios informacijos, gelbėtojų ekipažai budi buvusiose pavojingose vietose visą parą.

Valstybinės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, kariuomenė, policija, pasienio tarnyba, ministerijos ir savivaldybės teigia esančios pasiruošusios padėti gyventojams, jeigu kiltų pavasarinio potvynis.


Šiame straipsnyje: potvynis

NAUJAUSI KOMENTARAI

vaiva

vaiva portretas
Šiemet Nėris nebuvo net užšalusi per didžiausius šalčius; kur iššeina Kauno šilainių nuotekų vamzdynai... Pernai buvo užšalusi...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių