Gegužę Kauną aplankė beveik 24 tūkst. turistų

Kauną kasmet aplankančių turistų skaičius nuolat auga. Taip teigia Kauno turizmo informacijos centras (TIC), kurio duomenimis vien gegužę čia lankėsi beveik 24 tūkstančiai turistų iš Lietuvos bei užsienio, t.y. beveik trimis procentais daugiau nei pernai.

Kauno TIC vadovo Sigito Sidaravičiaus teigimu, turistų skaičius žymiai šokteli mieste vykstančių tarptautinių renginių, festivalių ar sporto varžybų metu.

„Dažnai bendraujame su viešbučių, restoranų savininkais, kurie džiaugiasi bet kokiu didesniu renginiu, nes jie dažniausiai lemia papildomas pajamas. Verslininkų teigimu, sėkmingiausi renginiai verslo prasme pernai buvo Europos vyrų krepšinio čempionatas bei tarptautinės Hanzos dienos", – pasakojo S.Sidaravičius.

Didžiausi turistų srautai į Kauną plūsta iš Vokietijos, Suomijos, Didžiosios Britanijos, Lenkijos bei Rusijos. Šiais metais užfiksuotas ir rekordinis turistų iš Prancūzijos skaičius. Gegužę jų buvo sulaukta beveik šeši šimtai, o birželio viduryje kai kuriuose viešbučiuose pusė visų kambarių rezervuota prancūzams. Kauno TIC specialistų teigimu, šie pokyčiai gali būti susiję su tuo metu Kaune vyksiančiu tarptautiniu gyvosios istorijos festivaliu „Europa. Napoleonas I Kaune 1812".

Festivalis Kaune vyks birželio 22-24 dienomis. Nemuno saloje planuojama istorinio įvykio inscenizacija, Santakoje įsikurs kareivių stovyklos. Renginyje laukiama atvykstant iki 1000 karo istorijos rekonstruktorių ir 30-50 kavaleristų iš Prancūzijos, Rusijos, Anglijos, Baltarusijos, Ukrainos, Čekijos, Lenkijos, Latvijos ir Lietuvos. Tris dienas vyksiančios šventės metu iš 30-ties artilerijos patrankų bus iššaudyta apie 200 kilogramų juodojo parako.


Šiame straipsnyje: kaunasturizmasturistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Viskas labai grazu tik kada Kauno valdzia prades rupintis senamiescio pastatais-vaiduokliais aptriususiais pastatais. Turistu daug bet koki ispudi jie issiveza. Rotuses aikste grazi, bet kampe stukso buves psichiatrijos ligonines pastatas. Kitose vietose tu aptriuseliu irgi netruksta.

kaunietis

kaunietis portretas
ką jie čia mato griuvėsiuose?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių