Garsenybės globos namų vaikams dovanojo dėmesį

Šiandien, Pasaulinę vaikų knygos dieną, žinomi Lietuvos žmonės vaikų globos namų auklėtinius apdovanojo savo dėmesiu.

Etnomuzikologė, televizijos laidų vedėja Loreta Sungailienė, dainininkė Veronika Povilionienė, TV laidų vedėjas Stanislovas Kavaliauskas, kitos garsenybės pirmadienio popietę Kauno savivaldybės vaikų globos namuose skaitė knygeles, dainavo ir kalbėjosi vaikams įdomiomis temomis.

„Turbūt galvojate, kodėl ši diena yra būtent balandžio 2-ąją? Šią dieną gimė garsus vaikų pasakų kūrėjas Hansas Kristianas Andersenas”, – apie šventės ištakas vaikams pasakojo S.Kavaliauskas. Jis vaikams priminė knygos svarbą ir paprašė neiškeisti jos į kompiuterį.

Vaikų žurnalo „Lututė” redaktorė Lina Marmaitė-Snitkienė uždavė keletą mįslių apie gamtą, į kurias mažieji greitai atsakė. Gudriausieji buvo apdovanoti prizais – atvirukais apie gamtą.

Dainininkas, muzikinės grupės „Pikaso” vokalistas Tomas Eigirdas vaikus paskatino skaityti viską, kas jiems įdomu.

„Man labai patinka Haris Poteris. Turiu visas knygas apie jį ir, nepaisant draugų pajuokų, aš jas mielai skaitau”, – sakė dainininkas.

L.Sungailienė priminė suaugusiesiems jų pareigą – skaityti vaikams. „Džiaugiuosi, kad šiandien galime paskaityti knygas vieni kitiems. Tačiau savo mažiesiems turėtume jas skaityti kasdien, ne tik šios šventės proga”, – sakė ji.

Šios akcijos tikslas buvo priminti visuomenei, kad globos namuose augantiems vaikams svarbi ne tik materiali parama, bet ir nuoširdus dėmesys, o knyga – puikus būdas priartėti prie vaikų, užmegzti su jais draugystę.

Šventę Kauno, Vilniaus ir Trakų vaikų globos namuose organizavo Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba bei „Mažojo Princo“ labdaros fondas.


Šiame straipsnyje: vaikaiSkaitymasglobos namai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių