Garliavos meno mokyklos įkurtuvės – su M. Levickiu

  • Teksto dydis:

Talentingi Kauno rajono vaikai gauna puikią kalėdinę dovaną – už 5,3 mln. litų rekonstruotą Garliavos meno mokyklos pastatą su erdvia koncertų sale.

Talentingi Kauno rajono vaikai gauna puikią kalėdinę dovaną – už 5,3 mln. litų rekonstruotą Garliavos meno mokyklos pastatą su erdvia koncertų sale.

Šiandien atsinaujinusios mokyklos atidarymo iškilmėse dalyvavo ir akordeonininkas Martynas Levickis, atlikęs keletą kūrinių. Jau kitąmet akordeono virtuozas Raudondvario dvare ketina rengti tarptautinį akordeonininkų festivalį ir meistriškumo pamokas vaikams. Šiuos klausimus M. Levickis aptarė su Kauno rajono meru Valerijumi Makūnu.

Garliavos meno mokykla gyvuoja jau 40 metų, tačiau iki šiol neturėjo tinkamų patalpų. Meninius gebėjimus joje ugdo 726 vaikų ir jaunuolių, iš jų Garliavoje 501. Raudondvario filiale lavinasi 135, Vilkijoje 60, Babtuose 30 mokinių.

Kauno rajono savivaldybė nusprendė rekonstruoti senąjį mokyklos pastatą dar 2007 metais, tačiau dėl krizės statybos buvo įšaldytos. Šiemet, gavus lėšų, „Mitnijos” bendrovė ilgai brandintą projektą pagaliau įgyvendino. Didžiąją dalį lėšų iš beveik 5,3 mln. litų sumos skyrė Kauno rajono savivaldybė. Statybininkai panaudojo senojo pastato konstrukcijas, tačiau iš tikrųjų tai naujas statinys.

„Pakaunėje yra daug talentingų vaikų, dabar jie turės tinkamą aplinką meninei kūrybai”, – V. Makūnas statybininkų darbu liko patenkintas.

Mokyklos direktorę Regina Guobę džiugina ne tik erdvūs kabinetai, bet ir puikiai įrengta koncertų sale, kurioje telpa 200 klausytojų.

Garliavos meno mokykla rengia tarptautinį jaunųjų atlikėjų konkursą „Gradus ad Parnassum”, respublikinį akordeono kamerinės muzikos festivalį, daug įvairių mokyklinių festivalių. Mokykla išugdė ne vieną tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Garliavietė

Garliavietė portretas
Mokyklos auklėtinių koncertas -puikus viskuo:kūrinių atlikimu, kostiumais, tinkamomis moksleiviškomis šukuosenomis, elgesiu,laikysena scenoje. Koncertų salėje - nuostabi akustika!!! Lauksime koncertų.

nuostabu

nuostabu portretas
pirmą kartą arba beveik pirmą kartą skaitau vien geros nuotaikos ir gerų palinkėjimų pilnus komentarus. Kur dingo niurzgliai ir rypautojai? pasirodo, ne visi yra pikti paniurėliai, nelaimėliai ir isterikai. Yra gerų, gražių, geranorių žmonių, ir jų yra daugiau nei tų amžinai verkiančių. Su tuo ir sveikinu visus geros valios tautiečius.

Aleksotas

Aleksotas portretas
Sveikinam ir labai džiaugiamės :)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių