Garliavoje žmonės budėjo per naktį, dėl policijos veiksmų – tyrimas

Prie Venckų namų pirmadienio naktį budėjo didelis būrys žmonių, o paryčiais jų susirinko apie porą šimtų.

Žmonės būrėsi atsiliepdami į kvietimą, skelbtą internetiniame puslapyje „Drąsos kelias“, būti ypač budriems nuo 6 valandos ryto, nes baimintasi antstolės vizito. Jos oficialus darbo laikas, kai pareigūnė gali imtis veiksmų, yra nuo 6 iki 22 valandos, įskaitant ir savaitgalius.

Iš Klonio gatvės visą naktį vyko žmonių surengta tiesioginė transliacija internetu.

Ryte Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukros globėja Neringa Venckienė padėkojo susirinkusiems žmonėms ir išvažiavo į darbą. Paskui išsiskirstė didesnė dalis jos rėmėjų, bet liko kelių dešimčių žmonių būrys. Nuošaliau situaciją stebi vienas policijos ekipažas.

Mergaitės močiutė Laimutė Kedienė „Kauno dienai“ sakė, kad mergaitė po dramatiškų penktadienio įvykių atsigavusi ir žvali. „Buvom pakvietę medikus, kurie apžiūrėjo mergaitę, bet jai viskas gerai“, – teigė L.Kedienė.

Kauno rajono ir miesto Vaiko teisių apsaugos tarnybų specialistės sakė buvusios šokiruotos antstolės bandymu penktadienį vaiką perduoti motinai. Jų teigimu, mergaitė buvo žalojama tiek fiziškai, tiek psichologiškai.

Pirmadienio rytą Policijos departamentas pranešė, kad pradėtas patikrinimas dėl pareigūnų veiksmų Garliavoje.

„Įvertinus pirminę medžiagą, policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis pavedė atlikti tarnybinį patikrinimą dėl pareigūnų veiksmų vykdant teismo sprendimą perduoti mergaitę motinai', – rašoma policijos pranešime.

Tarnybinį patikrinimą pavesta atlikti Policijos departamento struktūriniams padaliniams.


Šiame straipsnyje: KedysVenckienėStankūnaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasižiūrėkit visi

Pasižiūrėkit visi portretas
L.Stankūnaitė po mergaitės paėmimo bandymo naršo po pažinčių svetainę Prisijungus buvo 2012,03,23 23,08min neduoda įkelti nuorodos. Pažiūrėkit Pazintys.lt bela1986, 25

mazosioms mergytems

mazosioms mergytems portretas
Palaimink mano rankom, Dieve, Dukrą, Nuplauk Jai širdį mano ašarų rasa, Įsupk į mano meile tylia, kuklią, Globok Ją mano vakaro maldų gausa. Palaimink mano žodžiais, Dieve, Dukrą, Suriški mūsų sielas glūduma minties, Nuleiski Šventą Dvasią, kad apsuptų Vien aureolėmis šventos dangaus ugnies. Palaimink mano laime, Dieve, Dukrą, Įliek į Jos gyvenimą tyros vilties, Kad kelias Jos tėvynėj austas būtų, Kuriuo Ji eitų nesiliaudama tikėt. Palaimink mano meile, Dieve, Dukrą - Išgirski prašymą širdies manosios kuklų.

linai

linai portretas
kada bus nuo pareigu nusalintos tos "vaiko teisiu specialistes". Viskas kaip diena aisku pasidare. Jos neorganizavo normaliu dukters ir motinos pasimatymu. Nieko nepadare, kad butu uztikrinti VAIKO, o ne venckines interesai, kurios kiseneje kaip dabar pasidare aisku ir sedi. Anstole ju neinformuodama nuplese kaukes nuo tu moteriskiu veidu. Jos turi but patrauktos netgi baudziamojon atsakomyben uz pareigu neatlikima! Tik del sitos institucijos si istorija sitaip ir uzsitampe. Koks sveiko proto zmogus gali palikti maza vaika kedziu zveryne? Pasibaiseje jau saukia visi specialistai, bet vaikas vistiek ten...Kodel?!
VISI KOMENTARAI 147

Galerijos

Daugiau straipsnių